00690

Oude Trambedding

Toekomstig project
  • Status: Toekomstig project
  • Gemeente: Zedelgem
  • Deelgemeente: Aartrijke

Projectinfo

WVI realiseert in samenwerking met de gemeente Zedelgem een nieuwe verkaveling gelegen in het gebied tussen de Brugse Heirweg, de Engelstraat en de Tramstraat, aan de nieuw aangelegde Louis Tallierstraat in het dorpscentrum van de deelgemeente Aartrijke. De  verkaveling Oude Trambedding telt 21 kavels (zowel vrije kavels als sociale kavels) waarvan er 9 kavels bestemd zijn voor alleenstaande bebouwing en 12 kavels bestemd zijn voor halfopen bebouwing. De oppervlakte van de kavels varieert tussen 319m³ en 705m². Ook worden er 6 sociale kavels aangeboden, hiervoor zijn er inkomensbeperkingen van toepassing

 

Voor deze verkaveling zijn alle nodige voorzieningen (winkels/diensten, onderwijsinstellingen, bushaltes) gelegen op wandelafstand. Bovendien is de oriëntatie van de grootste bouwstroken zongericht. Voor de kavels met een minder gunstige zonne-oriëntatie is geopteerd om ruimere kavels te realiseren zodat de bouwers middels aangepaste inplanting van de woning dit kunnen verhelpen.

Centraal in de verkaveling wordt ook een openbare groenzone voorzien met een totale oppervlakte van 983m² waar zowel jongeren als ouderen hun gading kunnen vinden. Dit aangezien deze ruimte deels wordt ingevuld voor buurtrecreatie, zitbanken, een collectieve schommel en een klimpiramide en deels voor het bufferen van regenwater. Bovendien wordt er een openbare wandel- en fietsdoorsteek gerealiseerd. Zodoende wordt een doorsteek van de verkaveling gerealiseerd naar de Engelstraat.

De WVI kavels zijn bovendien ideaal voor het bouwen van een zorgwoning of kangoeroewoning daar de slaapkamers en de badkamer op het gelijkvloers kunnen worden voorzien.

Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.

Als we de huidige timing kunnen aanhouden, hopen we te starten met de verkoop van de loten in het najaar 2019.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers, kunnen zich reeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst