Over WVI

WVI voor burgers

WVI, dat is de “West-Vlaamse Intercommunale”. What’s in a name? Wel, bij WVI werken we samen met 54 West-Vlaamse gemeenten in de regio's Westhoek, Midwest, Brugge en Middenkust. Onze focus ligt op het realiseren van klimaatbestendige ruimte. Als verlengstuk van de lokale besturen willen we West-Vlaamse regio’s mee helpen uitbouwen tot ideale streken om te wonen, te werken en te (be)leven.

Zo realiseren we voor onze lokale besturen een divers en betaalbaar woonaanbod, maar we experimenteren ook met nieuwe woonvormen. Vandaag denken mensen bewuster na over hun woning- en woonplaatskeuze, en anticiperen ze als er iets verandert aan de gezins-, werk- of fysieke situatie.

 

Naast een ruim aanbod beschikbare bouwgrond, kan je bij het Energiehuis WVI terecht voor gratis advies en hulp bij vragen over energetische renovaties. Als leek is het niet vanzelfsprekend om te weten voor welke premies jouw investeringen in isolatie, hernieuwbare energie of renovatie in aanmerking komen. Onder bepaalde voorwaarden kan je bij Energiehuis WVI een beroep doen op een goedkope(re) lening als je energiebesparende investeringen wilt uitvoeren.

Hoe het begon

Het WVI-verhaal begon in 1964 met de oprichting van 3 intercommunales met elk een specifiek vakgebied: woonprojecten, ontwikkeling van bedrijventerreinen en stedenbouw/ruimtelijke ordening. In 1999 hebben de drie intercommunales zich verenigd tot WVI. Vandaag bestaat het WVI-team uit een honderdtal medewerkers.

WVI voor ondernemers

Als ondernemer kan je bij WVI terecht voor een divers aanbod aan kwaliteitsvolle en duurzame bedrijventerreinen. WVI beschikt over de kennis, de ervaring en de middelen om complexe en kapitaalsintensieve projecten te realiseren. WVI neemt bovendien de rol van terreinbeheerder op zich. Dat kan gaan van camerabewaking tot gezamenlijke energieaankopen.

WVI voor lokale besturen

Voor lokale besturen is WVI actief op heel diverse domeinen. Dit doen we in de eerste plaats als kennispartner. We ondersteunen digitaal en bestuurlijk en geven advies rond klimaat, energiebeleid en circulaire economie.

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!