Wat doen we

WVI wil, als verlengstuk van haar lokale besturen, de West-Vlaamse regio’s mee helpen uitbouwen tot ideale streken om te wonen, te werken en te (be)leven. We zijn actief in de regio’s Westhoek, Midwest, Brugge en Oostende.

De toekomst confronteert ons met ongeziene uitdagingen – maar samen met onze gemeenten doen we er alles aan om die uitdagingen om te zetten in kansen en troeven. Dat doen we pragmatisch, met haalbare oplossingen, door onze kennis en expertise te delen of door de juiste partners rond de tafel samen te brengen. Zo willen we onze gemeenten naar een toekomstbestendige samenleving loodsen en hen in diverse transities begeleiden en vooruit te helpen door onze veelzijdige dienstverlening.

Diensten

WVI ondersteunt lokale besturen om hun taken te vervullen. Het doel: de lokale besturen zo veel mogelijk ontzorgen, en dat kan dankzij onze veelzijdige dienstverlening op verschillende domeinen. Zo kan een lokaal bestuur ervoor kiezen om een bepaalde activiteit volledig zelf uit te voeren of ze volledig over te laten aan de dienstverlenende vereniging. Gedeeltelijke dienstverlening is ook mogelijk, dan wordt in onderling overleg beslist wie welk deel van de uitvoering opneemt.

Transities

WVI is het verlengstuk van de lokale besturen. We helpen hen hun taken vervullen met oog op ontzorging. Van de realisatie van kwaliteitsvolle en duurzame bedrijventerreinen en woonprojecten tot studiebureau en advies- en kenniscentrum, WVI biedt ondersteuning voor alle thema’s. Denk aan ruimtelijke planning, mobiliteit, GIS, milieu, natuur, klimaat, energie, smart cities, participatie, subsidies en gedeeld personeel.