WVI vernieuwt directieteam met vertrouwde gezichten

WVI vernieuwt directieteam met vertrouwde gezichten
11.01.22

Vol ambitie gaat WVI 2022 in. Zo starten we het nieuwe jaar met een verruimd directieteam. Algemeen directeur Geert Sanders krijgt als nieuwe directeurs twee vertrouwde gezichten naast zich aan boord: Ann Tack, directeur diensten en expertise, en Johan Proot, directeur investeringsprojecten. Een kennismaking en vooruitblik.

Bij WVI werken we samen met 54 West-Vlaamse gemeenten aan de uitdagingen van morgen. Centraal staan de transities naar klimaatbestendigheid, de energietransitie en de digitale transitie.
Met een veelzijdige dienstverlening actief op diverse domeinen proberen we onze lokale besturen hierin maximaal te ontzorgen: van het realiseren van duurzame en kwaliteitsvolle bedrijventerreinen en woonprojecten tot studiebureau en advies- en kenniscentrum rond ruimtelijke planning, mobiliteit, GIS, milieu, natuur, klimaat, energie, smart cities, participatie, subsidies en gedeeld personeel. Telkens gaan we op zoek naar oplossingen die bijdragen tot een klimaatbestendige ruimte. We richten ons hierbij tot burgers, ondernemers en besturen.

Als verlengstuk van onze lokale besturen spelen we voortdurend in op nieuwe contexten en nieuwe noden. De afgelopen 20 jaar is WVI fors gegroeid en is ons personeelsbestand haast verdubbeld. Ook ons aanbod is verruimd - denk maar aan klimaat, GIS of smart cities - en we investeren niet alleen in woonprojecten en bedrijventerreinen, maar ook in gebiedsontwikkeling en hernieuwbare energie.

Na het afscheid van Patrick Zutterman (65) als directeur hebben we het directieteam daarom verruimd. Als algemeen directeur blijft Geert Sanders instaan voor de algemene coördinatie. Johan Proot (55, jurist) wordt directeur investeringsprojecten en krijgt bedrijfshuisvesting, wonen, gebiedsontwikkeling en hernieuwbare energie onder zijn hoede. Ann Tack (53, scheikundige en master in milieusanering) wordt directeur diensten en expertise, een cluster die klassieke werkvelden omvat zoals ruimtelijke planning, mobiliteit, milieu, natuur, energie en klimaat, naast nieuwere domeinen als smart cities, participatie, subsidies, en gedeeld personeel rond GIS, handhaving, enz.

De rol van het directieteam blijft onveranderd. Samen staan ze in voor het dagelijks beheer van het publieke bedrijf dat WVI is. Deze versterking laat toe om nog meer te focussen op het realiseren van klimaatbestendige ruimte. “Met de hoge expertise van onze personeelsleden, onze tastbare investeringsprojecten met daar bovenop een stevig portie innovatie en creativiteit zijn we ervan overtuigd dat we onze lokale besturen hierin maximaal kunnen begeleiden en ondersteunen”, besluiten kersvers directeurs Johan Proot en Ann Tack.

Persfoto (v.l.n.r)
Directeur diensten en expertise, Ann Tack
Directeur investeringsprojecten, Johan Proot
Algemeen directeur, Geert Sanders