PepsiCo Veurne - uitbreiding - start infra
07/03/2024

PepsiCo Veurne breidt uit op bedrijventerrein Suikerfabriek

"Stad Veurne en WVI zijn bijzonder verheugd met de uitbreiding van de Amerikaanse multinational met de bouw van een gloednieuw magazijn", zegt burgemeester Peter Roose. “Zo wordt het behoud van de werkgelegenheid op lange termijn gegarandeerd. Tegelijk is de verdere verankering van de chipsfabriek in Veurne verzekerd.”

Samen met Stad Veurne ontwikkelde WVI 31 ha extra ruimte om te ondernemen. Met zo’n 36 bedrijven zijn zowel Monnikenhoek (21 ha) als Suikerfabriek (10 ha) nagenoeg uitverkocht.

Tijd & ruimte
WVI reserveerde op het bedrijventerrein Suikerfabriek -al enige tijd- een perceel van ongeveer 4,6 ha voor een mogelijke uitbreiding van PepsiCo Veurne. Dankzij de ontwikkeling van deze bedrijventerreinen, die WVI in publiek beheer kon ontwikkelen, was het mogelijk om één groot perceel te reserveren voor PepsiCo Veurne Snack Foods. Dit gaf hen de nodige tijd en ruimte om hun strategische plannen voor een gloednieuw magazijn in alle rust voor te bereiden.

Bouwrijpe voorraad
Deze case illustreert het belang van een voldoende groot aanbod aan bouwpercelen op (publieke) regionale bedrijventerreinen - waarvoor WVI sinds jaar en dag pleitbezorger is bij de Vlaamse overheid.