Izegem - Kokelarestraat - start verkoop
16/03/2022

Startschot voor verkoop woonproject Kokelarestraat in Izegem

Izegem blijft groeien. Met trots lanceren WVI en de stad Izegem de verkoop van het hedendaags woonproject Kokelarestraat - vlakbij de groene long van Izegem. In totaal worden er 26 bouwkavels in een mix van open, halfopen en gesloten bebouwing op de markt gebracht. Inwoners van Izegem, of mensen die in de gemeente werken, krijgen voorrang.

Samen met de stad realiseert WVI in totaal 26 bouwkavels langs de Kokelarestraat, tussen huisnummer 74 en 100. “2 kavels zijn bestemd voor open bebouwing, 17 voor halfopen bebouwing en 7 voor gesloten bebouwing”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Er werd gekozen voor verschillende woontypologieën om diverse bewoners aan te trekken, van jonge gezinnen tot gepensioneerden. Denk maar aan rijwoningen, koppelwoningen, vrijstaande woningen, maar ook patiowoningen. Deze laatste beschikken zowel aan de voor- als de achterzijde over een private tuin met voldoende privacy. De oppervlaktes van de kavels varieert van 221 m² tot 771 m². De grondprijzen starten vanaf 71.800 euro voor een gesloten bebouwing.”

 

“Het woonproject beschikt over heel wat troeven”, vult schepen Caroline Maertens aan. ”Opmerkelijk is dat de inplanting van de woningen op de bouwpercelen zorgvuldig is uitgekiend, zodat elke woning een optimale zonoriëntatie kent voor de tuin. Daarenboven geniet elk dak van een optimale oriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen.” Ook de voortuinzones werden onder de loep genomen: zo kan er in de voortuin een kwalitatieve lage voortuinberging naast de oprit gerealiseerd worden waar zowel een vuilnisberging of fietsenstalling (met oplaadpunt voor elektrische fietsen buiten het woongebouw) als een kastelement voor het leveren van pakjes kunnen voorzien worden. Voor een rustig en harmonieus straatbeeld werd een kleurenprofiel voor de afwerkingsmaterialen vastgelegd via de verkavelingsvoorschriften.

“Met WVI zetten we ook in op het concept van aanpasbaar bouwen en levenslang wonen”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI. “Zo kunnen op alle bouwloten nieuwe woonvormen zoals zorg- of kangoeroewoningen gerealiseerd worden. De meest duurzame woning is er één waarin je levenslang kan genieten. Door vooruitziend te bouwen, kan je je woning zo ontwerpen en inrichten dat je er ook op latere leeftijd nog perfect in kan leven zonder zware verbouwingen te doen. Op 2 bouwloten gaan we zelfs nog een stap verder met het concept duplexwoning: twee gekoppelde woongelegenheden op één bouwgrond.”

Bij het ontwerp van het openbaar domein werd ook de nodige aandacht besteed aan voldoende parkeerplaatsen, waterberging alsook het realiseren verbindingen voor de trage weggebruikers tussen de Eiken-, Espen-, Kokelare- en Boomgaardstraat.

“Met de realisatie van dit woonproject willen we gezinnen de kans geven om een woning met eigen tuin te kopen voor een betaalbare prijs”, besluit burgemeester Bert Maertens. “Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.”

Interesse?

Droom je van een eigen woning? Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan ben je bij WVI aan het juiste adres! Op onze betaalbare kavels bouw je zelf met een architect en aannemer naar keuze jouw droomwoning!  Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het digitaal infomoment op woensdag 30 maart 2022 om 19u00.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen [at] wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via https://www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen.