07/09/2023

VK Tegelwippen | WVI wipt mee!

Tot 31 oktober 2023 is Vlaanderen in de ban van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen (https://vk-tegelwippen.be/), georganiseerd door Departement Omgeving en Breekijzer vzw. In deze ludieke onthardingscampagne strijden 171 gemeenten, hun inwoners én hun ondernemers om de eerste plaats in het klassement. Ze moeten zoveel mogelijk tegels, beton en andere verharding omzetten in groen.

Ook bij WVI zetten we hierop in. Sinds 1 januari 2021 koppelen we elke doorverkoop van een bedrijf aan een nieuwe ondernemer aan een doorgedreven opvolgingssysteem. Dit is een eerste stap in de introductie van meer kwaliteitsinjecties voor oudere bedrijventerreinen. In het bijzonder wordt ingezet op het vergroenen en ontharden van de bermstrook van het openbaar domein. Zo spelen we permanent in op nieuwe evoluties om de kwaliteit van onze bedrijventerreinen op peil te houden. Een bedrijventerrein is immers een levende habitat waar bedrijven komen en gaan, groeien en krimpen, bouwen en verbouwen, wijzigen van activiteit of eigenaar, …

Heeft jouw bedrijf tussen 21 maart en 31 oktober 2023 tegels verwijderd  om een groenere plek te maken voor jouw team? Laat het dan zeker weten via https://vk-tegelwippen.be/meedoen/. Zo maak je kans op een sponsorpakket en eeuwige roem met de titel ‘tegelwipper van de maand’.