Oostende - Kromme Elleboog - D-GLAS
22/08/2023

D-GLAS bekrachtigt ambities met uitbreiding op Kromme Elleboog in Oostende

D-Glas breidt uit met de aankoop van het laatste perceel op het bedrijventerrein Kromme Elleboog in Oostende. “Dankzij de hechte samenwerking met Willy Naessens Alu drong een uitbreiding van onze locatie zich op”, zegt zaakvoerder Chris De Clerck. “De vlotte ontsluiting naar de E40 speelt in ons voordeel.”

D-Glas is een klein- en groothandel gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van bouwglas. Het aanbod omvat exterieurbeglazing, interieurbeglazing, glasbalustrades en een permanente glasherstelservice. “In 2020 werd de Willy Naessens Group mede aandeelhouder van D-Glas waardoor we verder kunnen blijven groeien. Vandaag zijn bij D-Glas zo’n 65-tal medewerkers actief.”

Stad Oostende zet met het Economisch Huis sterk in op het aantrekken van groeibedrijven, zodat er extra tewerkstelling wordt gecreëerd in de Oostendse regio. “WVI werkt als publieke ontwikkelaar en beheerder van bedrijventerreinen mee aan de economische uitbouw van de stad”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “In deze rol kunnen we tijd en ruimte creëren voor bedrijven om te groeien. Zo klopte D-Glas al in 2012 aan bij WVI in zijn zoektocht naar een ruimere locatie met uitbreidingsmogelijkheden.”

“Het 13 ha groot bedrijventerrein is zo officieel uitverkocht”, vertelt Kurt Claeys, schepen van ruimtelijke ordening en ondervoorzitter WVI. “Met zijn strategische ligging ten westen van de Torhoutsesteenweg, in het stuk tussen de Oostendse Hallen en de Kromme Elleboog, huisvest het bedrijventerrein vandaag 5 bedrijven van regionaal belang. Enkel dankzij de goede samenwerking tussen Stad Oostende, Economisch Huis Oostende en WVI konden we een groeibedrijf in Oostende houden. We wensen hen veel succes bij deze nieuwe start in onze stad aan zee!”