13/06/2023

Fastned opent tweede snellaadstation in Oostende

Fastned heeft een snellaadstation geopend in Oostende, aan de afrit Zandvoorde van de A10 tussen Brugge en Oostende. Het gaat om het 23ste station van het Europese snellaadbedrijf in België, en het tweede in Oostende.

Het nieuwe laadstation aan de Kuipweg in Oostende, bij de ingang van het bedrijventerrein Plassendale III, beschikt over vier laadplaatsen met een maximale capaciteit van 300 kW. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

Het nieuwe snellaadstation aan afrit 5A van de A10 richting Oostende werd gebouwd op een terrein van WVI. Eind 2022 openden de WVI en Fastned al een station in Roeselare – Rumbeke. Ook het pas geopende snellaadstation in Oostende kon rekenen op zowel de Belgische Benefic- als de Europese CPT-subsidie voor de plaatsing van snellaad-infrastructuur.

Voor Fastned is het al het tweede snellaadstation in Oostende. In oktober 2020 opende het snellaadbedrijf aan de luchthaven van Oostende zijn allereerste snellaadstation in België. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1.000 locaties in Europa. Naast dit station komen er in België deze maand ook Fastned-stations bij in Vielsalm - het eerste in Wallonië, Halle en Erpe-Mere.

Geert Sanders, algemeen directeur WVI: “We zijn blij met de realisatie van een tweede snellaadstation op één van onze bedrijventerreinen. Door de samenwerking met Fastned ondersteunen we onze lokale besturen bij de mobiliteitsswitch. Zo groeit het netwerk van laadstations langs onze de (West-)Vlaamse wegen nog iedere dag, en maken we het voor bestuurders gemakkelijker om over te stappen op elektrisch rijden.”

Kurt Claeys, schepen stad Oostende: “Elektrisch rijden is de toekomst, daarom is voldoende laadcapaciteit essentieel. Zeker aan invalswegen zijn plaatsen waar je snel kan opladen echt noodzakelijk. Met dit nieuwe snellaadstation maken we onze stad nog toegankelijker en bereikbaarder voor inwoners, werknemers en ook de vele bezoekers aan onze stad.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “Tegen eind 2023 zullen er dubbel zoveel elektrische wagens rondrijden als eind 2022. Extra snelladers als deze zijn dus broodnodig, zeker langs de belangrijke verkeersassen van ons land. We zijn heel blij met deze samenwerking met de WVI en heel trots dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de aankomende snelle elektrificatie van het wagenpark.”