05/03/2009

Wvi kandidaat exploitatie Internationale Luchthaven Oostende-Brugge

Wvi heeft zich kandidaat gesteld voor het beheer van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, samen met de MBZ (Maatschappij van de Brugse Zeevaartinrichtingen), het Autonoom Havenbedrijf Oostende en een privépartner.

Wvi is eigenaar en beheerder van het  luchthavengebonden bedrijvenpark OABP (Ostend-Bruges Airport Businesspark). Het betreft een bedrijvenpark specifiek bestemd en uitgerust als logistiek platform voor luchtvracht. De eerste fase van het luchtvrachtbusinesspark is operationeel.

Als investeerder en eigenaar van het OABP heeft wvi een direct belang in een succesvolle exploitatie van de luchthaven, in het bijzonder inzake cargo. 

Toegevoegde waarde genereren voor de regio Oostende-Brugge en voor Vlaanderen op het vlak van internationale logistieke bedrijvigheid, tewerkstelling en aanverwante business zijn daarbij het hoofdmotief.

Wvi wenst derhalve een actieve rol te blijven spelen in het promoten, aantrekken en ondersteunen van investeerders en bedrijven die een activiteit wensen uit te bouwen op het OABP, en dit samen met de exploitatie van de luchthaven in zijn geheel.