24/03/2009

Bedrijventerrein Roeselare Wijnendale volledig uitverkocht

Het bedrijventerrein Roeselare Wijnendale dat door wvi in samenwerking met de stad Roeselare en de gemeente Hooglede gerealiseerd wordt, is uitverkocht aan regionale bedrijven.

Het gaat om regionale bedrijven met een mooie tewerkstelling en een hoge terreinbezetting naar gebouwen toe, maar ook bedrijven met een herlokalisatieprobleem kregen bijzondere aandacht bij de selectie van de kandidaat-kopers.

Het bedrijventerrein Roeselare Wijnendale is voor het grootste stuk gelegen op het grondgebied Roeselare maar ook een deel bevindt zich op het grondgebied Hooglede. Het terrein wordt begrensd door de spoorweg Brugge - Roeselare, de Gewestweg R32, de Brugse Steenweg en Wijnendalestraat. Het bedrijventerrein, waarvan 12,6 ha ontwikkeld wordt door wvi, is bestemd voor de vestiging van regionale bedrijven en wordt door wvi gefaseerd gerealiseerd.  Deze realisatie omvat de aanleg van een nieuw wegenis- en rioleringsstelsel evenals de aanleg van openbare groenvoorzieningen en het plaatsen van bewegwijzering.

Een eerste fase bestaat uit 7 ha bouwrijpe gronden. Vooral de percelen gelegen aan de Ring zijn gegeerd bij de bedrijven. Maar de bedrijven die zich in deze zone willen vestigen moeten een project met architecturale meerwaarde voorstellen. De bedrijven, waaronder Athena Graphics, Woningbouw Lapeirre en Decruy uit Roeselare, die zich willen vestigen aan de Ring hebben ondertussen een concept voorgesteld aan wvi, de stad Roeselare en de gemeente Hooglede.

In het deel van het terrein gelegen tussen de spoorweg en de Brugse Steenweg zijn ondertussen 3 bedrijven uit Roeselare, Autobedrijf Cornette, Vandekerckhove en GM Productions nv, gestart met de voorbereidingen voor hun eigen bouwwerken. Een vierde bedrijf, KMPB, finaliseert de aankoop van zijn perceel. Nog 5 andere bedrijven hebben ondertussen ook de kans gegrepen om een perceel te kopen. Hiermee is het verkoopbare terrein volledig uitverkocht.

We hopen binnenkort een nieuw bedrijventerrein te kunnen aanbieden ter hoogte van de Wijnendalestraat. In deze tweede fase wordt wegenis doorgetrokken tot aan de Wijnendalestraat. De studies hiervoor zijn volop aan de gang. 

De belangrijkste ontwikkeling van bijkomende bedrijventerreinen voor de Roeselaarse regio ligt echter in de nieuwe regionale bedrijvenzones die door het Vlaamse Gewest zijn bestemd in het kader van het Afbakeningsproces van het Regionaal Stedelijk Gebied Roeselare. Zowel in het noorden (ca 35 ha) als in het westen (ca 19 ha) zijn er langs de N32 belangrijke nieuwe zones voor gemengde regionale bedrijventerreinen bestemd die het toekomstig aanbod zal uitmaken. Samen met de stad Roeselare zal wvi het ontwikkelingsproces voor deze bijkomende taakstelling opstarten.