Type bedrijventerrein:
Lokaal bedrijventerrein

De Noordvaart Uitbreiding

Nieuwpoort
  • Voorrang aan bedrijven uit Nieuwpoort
  • Percelen van maximum 5000m²
Nieuwpoort Noordvaart Uitbreiding

Bedrijventerrein De Noordvaart Uitbreiding in Nieuwpoort

 

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het huidige bedrijventerrein. Nieuwpoortse starters en ondernemers krijgen voorrang.

Nieuwpoort kiest bij de uitbreiding van het bedrijventerrein De Noordvaart voor extra ruimte voor lokale bedrijven, een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine ruimtevragers, en een zone voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut. De uitbreidingszone heeft een totale oppervlakte van bruto 9 hectare en sluit naadloos aan op het bestaande bedrijventerrein. Op de max. 5000 m² grote percelen bouwen kopers zelf met een architect en aannemer naar keuze. Hierbij is de integratie van een bedrijfswoning ook mogelijk.

In het plannings- en ontwikkelingsproces staat een efficiënte, kwalitatieve en duurzame invulling van de beschikbare ruimte voorop. Dit moet resulteren in een aantrekkelijke vestigingslocatie met een evenwichtige waterhuishouding, kwalitatieve groenaanleg, hedendaagse architectuur en gebruik van hernieuwbare energie.

Slim ruimtegebruik op het bedrijventerrein

Opdat kleine ruimtevragers zich  kunnen vestigen op het bedrijventerrein, werd in overleg met de Stad ingezet op de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit afzonderlijke units op eenzelfde perceel, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen. Projectontwikkelaar ION zal het ontwerp realiseren en verkopen.

Timing

* Infrastructuur: voorjaar 2024

* Bouwrijpe percelen: vermoedelijk eind 2024/begin 2025

Werkwijze

Op zoek naar ruimte om te ondernemen? Dan ben je bij WVI aan het juiste adres! Wil je kans maken op betaalbare bedrijfsgrond in jouw regio, stel je dan kandidaat als investeerder. Bij WVI garanderen we een scherpe verkoopprijs.

Lees meer