TERTS SLOTCONFERENTIE
01/03/2022

TERTS SLOTCONFERENTIE | 14.03.2022 - 13U30

Het Interreg Vlaanderen-Nederland project TERTS heeft als doel om het duurzame energiegebruik in de tertiaire sector (horeca, detailhandelaars en kleine zelfstandigen) te stimuleren. Dat gebeurt door innovatieve energietechnieken te demonstreren in de vijf pilootprojecten in Brugge (BMCC), Gent (Vooruit) en Middelburg (OostkerkKoepoort/Schouwburg en het Palet). Daarnaast wordt er ook ingezet op de begeleiding van de KMO/MKB’s om tot duurzame investeringen te komen.



Na vier jaar loopt het project op zijn einde. Op maandag 14 maart om 13u30 stellen we in het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge onze resultaten voor, staan we stil bij de struikelblokken en werpen we een blik op de toekomst.



Programma

  • 13.30 - 14.00 uur: Ontvangst met koffie

     
  • 14.00 – 14.30 uur: Wat hebben we geleerd?

    We schetsen hoe het project verlopen is en welke kennis en conclusies belangrijk zijn om mee te nemen in toekomstige gelegenheden. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij de valkuilen in het verhaal.

     
  • 14.30 – 15.30 uur: Onze demonstratieprojecten

    Binnen TERTS werden 5 gebouwen in Vlaanderen en in Nederland geselecteerd als pilootprojecten, waar verschillende innovatieve technieken werden geïnstalleerd om ze duurzamer en energie-efficiënter te maken. We presenteren het eindresultaat aan de hand van beeldmateriaal en lichten de technieken toe.

     
  • 15.45 – 16.30 uur: Panelgesprek

    De energietransitie binnen de tertiaire sector is geen vanzelfsprekend verhaal. Er zijn heel wat uitdagingen en struikelblokken om rekening mee te houden. Samen met vertegenwoordigers van de KMO/MKB's en de overheidssector gaan we in gesprek over de mogelijkheden voor de toekomst.

     
  • 16.30 – 16.45 uur: Early adopter award

    Enkele KMO/MKB's waren nauw betrokken bij TERTS en hebben geïnvesteerd in duurzame technieken. Eén van hen zal daarvoor een award in ontvangst nemen en zijn/haar traject kort toelichten.

     
  • 16.45 – 18.30 uur: Netwerkreceptie & rondleiding in het BMCC

    We sluiten af met netwerkreceptie waar de aanwezigen eindelijk fysiek met elkaar in gesprek kunnen gaan en hun bevindingen kunnen delen. Wie interesse heeft kan ook een rondleiding krijgen in het BMCC en zo de innovatieve technieken zelf aanschouwen. 

     

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht: