Oostrozebeke - De Gouden Appel
19/09/2022

Oostrozebeke verwent ondernemers tijdens feestelijke opening bedrijventerrein De Gouden Appel

Unizo, gemeente Oostrozebeke en WVI grepen feestmaand september aan om de ondernemers van het bedrijventerrein De Gouden Appel samen te brengen. “Exact 10 jaar geleden mochten we de eerste bedrijfsleiders gelukkig maken met een bedrijfsperceel”, getuigt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. Op vrijdagavond vond de openingsreceptie plaats, op zondag gooiden verschillende bedrijven de deuren open voor het brede publiek tijdens een ludieke gezinszoektocht.

West-Vlaanderen heeft de beste grond om te ondernemen. “Ook het lokaal bedrijventerrein ‘De Gouden Appel’ is – op 1 perceel na – uitverkocht’, vertelt Geert Sanders. “Met ruim 5 ha ruimte voor ondernemen - gelegen tussen de Leegstraat, Hulstestraat en het kanaal - biedt De Gouden Appel vandaag plaats aan 21 ondernemers. Bedrijven uit de interieursector (6) spannen er de kroon.”

Schepen Olivier De Marez: “Als lokaal bestuur willen we onze ondernemers ondersteunen op verschillende domeinen. Ook in hun zoektocht naar een nieuwe passende bedrijfslocatie. Met de realisatie van De Gouden Appel konden we de afgelopen jaren samen met WVI het tempo goed volgen, maar vandaag is er opnieuw nood aan bijkomende ruimte voor ondernemen in onze gemeente. Een netwerkmoment is de ideale gelegenheid om te luisteren naar de noden.”

“We willen dit op een feestelijke manier doen”, vult Unizo-voorzitter Kurt Demasure aan. “We kiezen bewust niet voor een zwaar inhoudelijk programma, maar vooral veel ruimte om bij te praten met een hapje en een drankje.”

“Al enkele jaren begeleiden we onze lokale besturen in de omschakeling naar (meer) klimaatbestendige bedrijventerreinen”, legt Geert Sanders uit. “Zo verbruiken alle bedrijven 100% hernieuwbare energie, wordt het onderhoud (waartoe de bedrijven een financiële bijdrage leveren) en het beheer van de openbare groenzones nauwgezet opgevolgd door de WVI-terreinbeheerders en is er ruimte voor groen en water waarbij het collectief waterbufferbekken geïntegreerd werd in de groenzone. Zo werd de beschikbare ruimte nog efficiënter benut, is het technisch eenvoudiger om deze te onderhouden en wordt een visuele meerwaarde gecreëerd. Tot slot loodst een veilige fietsverbinding je van de kern via het bedrijventerrein naar het kanaal Roeselare-Leie. Ook wandelaars maken hier gretig gebruik van.”