13/06/2023

Mijn VerbouwLening

Inwoners met plannen om hun woning of appartement te renoveren en energiezuiniger te maken kunnen sinds 1 september 2022 gebruik maken van Mijn VerbouwLening: een lening van de Vlaamse overheid met een lagere rentevoet waarbij je tot 60.000 euro kan lenen. Met deze lening kan je investeren in isolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, gascondensatieketel en andere maatregelen die de kwaliteit en energieprestatie van de woning verbeteren.

Mijn VerbouwLening is bedoeld voor particuliere eigenaars-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie, particuliere verhuurders via een sociaal verhuurkantoor of geconventioneerde verhuur, eigenaars via erfenis of schenking en eigenaars van niet-woongebouwen. Inwoners kunnen Mijn VerbouwLening aanvragen via het online loket op onze website of voor de digitaal minder vaardige burgers via het invulformulier.

Energiehuis WVI heeft sinds de lancering al 421 kredieten goedgekeurd voor Mijn VerbouwLening, waarvan 241 voor de prioritaire doelgroep. Zo helpt Energiehuis WVI mensen om energiezuiniger te wonen en hun energiefactuur te verlagen. Dit is bijna drie keer zoveel kredieten als we normaal in een heel jaar verwerken, we vragen dan ook om wat geduld te hebben voor het verwerken van de kredieten. Ook voor alle andere vragen rond energie kunnen burgers bij ons terecht.

Wil je meer weten over Mijn VerbouwLening? Surf dan naar www.vlaanderen.be/mijn-verbouwlening of neem contact op met Energiehuis WVI.