24/09/2009

Wvi ontwikkelt duurzame bedrijventerreinen

Het bedrijfsgebouw van DUCO Ventilation & Sun Control, gelegen op een wvi-bedrijvenzone, is geselecteerd voor  de brochure  ‘Kwalitatieve bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen 2009-2010', een uitgave van de provincie West-Vlaanderen. 

De Provincie wil met deze tweejaarlijkse uitgave bedrijven stimuleren om meer aandacht te besteden aan duurzame architectuur in een kwaliteitsvolle omgeving en reikt hen 7 geslaagde voorbeelden aan.

In het kader van het duurzaam beheer van bedrijventerrein besteedt wvi veel aandacht aan de architecturale waarde van een bedrijfsgebouw.

De bedrijvenzone Veurne was één van de pilootprojecten waar de bouwheer zijn bouwplannen aan wvi moet komen toelichten in functie van de kwaliteitsaspecten die in het inrichtingsplan zijn vastgelegd. Pas na een gunstige evaluatie geeft wvi een gunstig advies op de bouwvergunningsaanvraag.

Op vandaag past wvi deze werkwijze reeds toe op veel van haar projecten waarbij architectuur een belangrijk aandachtspunt is in het totale ambitieniveau voor het bedrijventerrein.

Dat het bedrijfsgebouw van DUCO Ventilation & Sun Control, gelegen in deze wvi- bedrijvenzone te Veurne,  geselecteerd is voor  de  ‘Kwalitatieve bedrijfsgebouwen in West-Vlaanderen 2009-2010', bevestigt dat wvi er dus in slaagt kwalitatieve bedrijventerreinen te ontwikkelen.