31/03/2009

Roeselare werkt aan strategisch woonbeleid

Wvi heeft in opdracht  van de stad Roeselare een woonprogramma uitgewerkt.  Dit is een heel krachtig beleidsinstrument: het brengt de te verwachten woonbehoefte in beeld, onderzoekt de geplande projecten en ruimtes om een bijkomend woonaanbod te realiseren en reikt beleidsvoorstellen aan om een doeltreffend woonbeleid te ontwikkelen.

Via analyses en interviews worden de noden vanuit  de verschillende leeftijdsgroepen (jonge gezinnen, senioren, ...), de tijdelijke woonmarkt (o.a. crisisopvang, beschut en begeleid wonen, noodwoningen) en de sociale woonmarkt in beeld gebracht. Gedetailleerde kaarten geven een overzicht van de bouwpotenties, zowel in eigendom van de stad en een aantal bestuurlijke partners (o.a. OCMW, bouwmaatschappij) als in eigendom van de private sector.

In functie van een gericht seniorenbeleid worden ondermeer de mogelijkheden voor de uitbouw van één of meerdere woonzorgzones  onderzocht.

Met het woonprogramma op zak kan de stad Roeselare aan de slag om haar taak als regisseur van het woonbeleid ten volle uit te oefenen.

Tags