03/06/2009

Bouwplannen voor de 4 bedrijfsverzamelgebouwen te Blankerberge klaar

Op 3 juni werden de bouwplannen voor de 4 bedrijfsverzamelgebouwen te Blankenberge toegelicht aan de pers. De bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend, zodat de werken nog dit jaar kunnen starten.

Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw dat uit verschillende modules bestaat die een bedrijf kan kopen. Wvi heeft dit concept ontwikkeld, omdat we vastgesteld hebben dat er een sterke groei is aan kleinschalige lokale bedrijven met een eerder beperkte ruimtevraag. Deze bedrijfjes kunnen veelal niet terecht op de ‘klassieke' bedrijventerreinen omwille van hun beperkte ruimtevraag of eerder beperkte financiële middelen.

De 4 bedrijfsverzamelgebouwen in Blankenberge worden als het ware aan elkaar geschakeld door een waterpartij en een groenvlak. Het watervlak dient tegelijk als bufferbekken en opslag voor bluswater. De groene schakel draagt een soort recreatieve functie in zich en kan benut worden als picknickplaats tijdens de middagpauze. Deze gebouwen worden ook zo ingeplant dat er een goede interne circulatie is. Voor chauffeurs is het perfect mogelijk om de site te verlaten zonder keerbewegingen te maken.

Voor duurzame energie is er gekozen om op het dak fotovoltaïsche zonnepanelen te installeren die voldoende elektriciteit genereren voor het aansturen van de hydrofoorgroep voor de regenwaterrecuperatie uit het bufferbekken en de buitenverlichting.

In deze 4 gebouwen samen zijn er in totaal 14 modules. Deze variëren van 130 m² tot 445 m². Het schakelen van 2 of meerdere modules is perfect mogelijk, afhankelijk van de wensen van de koper. De modules worden casco verkocht. Hierdoor is een verdere afwerking of invulling mogelijk volgens de wensen van de koper. Het is mogelijk om een verdiep in te bouwen, dat gebruikt kan worden voor kantoor of stapelruimte. Het is niet mogelijk om er te wonen.

De verkoopprijs bedraagt 750 à 780 euro/m² (excl BTW). De prijs voor een parkeerplaats bedraagt 100 euro/m².

Hier vindt u een presentatiebrochure van de desbetreffende bedrijfsverzamelgebouwen.

Er is interesse van diverse bedrijven. Deze gesprekken zijn in een finaal stadium, waardoor nu al een aantal modules op plan verkocht zijn.

Kandidaturen kunnen nog steeds ingediend worden bij wvi, Baron Ruzettelaan 35, 8310 Brugge of via Stad Blankenberge.