30/04/2009

Bewegwijzering nu ook gestart op de wvi bedrijventerreinen in Diksmuide Kaaskerke en Oude Barriere

Wvi heeft de taak op zich genomen om op bedrijventerreinen een uniforme bewegwijzering uit te werken en te onderhouden.

Na Tielt en Izegem werden ook de bedrijventerreinen Kaaskerke en Oude Barriere in Diksmuide voorzien van een nieuwe bewegwijzering!

In eerste instantie wordt bepaald wat de hoofdtoegang van het bedrijventerrein is en of er eventueel ook secundaire toegangen zijn. De hoofdtoegang wordt aangeduid met een grote inkomzuil. Vervolgens wordt aan de hand van de wegencategorisering bepaald welke weg een hoofdas is en welke weg een zij-as. De volgende stap is de opmaak van een zoneringsplan. Hierbij wordt het bedrijventerrein in zones ingedeeld. Als u het bedrijventerrein binnenrijdt, komt u eerst in de A-zone (met subzones A1, A2, ..), vervolgens in de B-zone (met subzones B1, B2, ..) en zo verder. Hierbij werken we met alfanumerieke zones, zodat dit voor internationale chauffeurs gemakkelijk begrijpbaar is. Op elk kruispunt van het bedrijventerrein worden de nodige wegwijzers geplaatst om de verschillende zones te bereiken. Een chauffeur die de zone niet kent, kan die opzoeken aan de infozone.

Dit concept van bewegwijzering zal op de verschillende wvi-bedrijventerreinen geïmplementeerd worden en dit in de periode 2009-2012. Het bedrijventerrein Diksmuide Heernisse zal in deze periode ook voorzien worden van deze bewegwijzering.

Wvi hoopt dat met het nieuwe bewegwijzeringconcept het eenvoudiger zal zijn om een bedrijf te vinden.