01/07/2009

Bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Hille Zuid in Wingene officieel geopend

Op 30 juni werd het bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Hille Zuid in Wingene officieel geopend.

Wvi heeft gekozen om op Hille Zuid een multifunctioneel gebouw, een bedrijfsverzamelgebouw, in te planten als antwoord op een blijvende schaarste aan bouwrijpe terreinen en de behoefte aan vaak kleinere bedrijfsruimten.

Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw dat uit verschillende modules bestaat die een bedrijf kan kopen. Dit in tegenstelling tot een doorgangsgebouw of een bedrijvencentrum, waar een bedrijf een module tijdelijk kan huren. Doorgangsgebouwen en bedrijvencentra zijn tevens specifiek gericht op starters.

Het bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Hille bestaat uit 2 gebouwen (HilleFront en HilleSide) met een onderlinge samenhang volgens een doordacht stedenbouwkundig plan.

Het parkeren is voorzien aan de randen van de site, weliswaar regelmatig onderbroken door een stuk groen. Op die manier kan de volledige centrale ruimte optimaal benut worden voor de inplanting van de gebouwen, wegenis en de daarbij horende manoeuvreerruimte.

De aanwezigheid van groenstroken zorgt voor een optimale ruimtelijke inpassing en dit met respect voor de omliggende woongebieden.

In de architectuur van de bedrijfsverzamelgebouwen werd eveneens gestreefd naar samenhang.

Beide gebouwen kennen dezelfde eenvoudige vormentaal, gevelopvatting en materialisatie. De gebouwen werden opgetrokken uit duurzame materialen.

Er is geopteerd voor een eenvoudig rechthoekig grondplan. Dit laat de meeste mogelijkheden toe naar efficiënt ruimtegebruik en opsplitsbaarheid in 6 afzonderlijke modules. Deze modules variëren van 144 m² zonder verdieping tot 540 m² met 105 m² verdieping.  

De prijszetting varieert tussen 685€/m2 en 750€/m2. Voor een parking wordt 100€/m2 betaald.

De 2 gebouwen zijn verkoopsklaar en 4 bedrijven hebben zich reeds geëngageerd om er een module te kopen. Er zijn op vandaag nog 2 modules te koop.