31/01/2023

Haal meer uit je dak!

Met 'UIT JE DAK' kan je als burger op basis van een eenvoudige vragenlijst ontdekken hoe je meer uit je dak kan halen. Door je dak op ons kaart te registreren, maak je kans op leuke prijzen en kan je jouw stad of gemeente helpen om de grote titel binnen te halen!

Je ontvangt daarnaast een rapport met informatie en tips over het dak en bij uitbreiding, het huis. Je ontdekt hoe je je dak maximaal kan laten renderen en we bezorgen je tips over hoe je je huis duurzaam optimaliseert en welke investeringen daarvoor nuttig zijn.

Laat je inspireren door buurtbewoners en krijg hulp van het Energiehuis en onze partners.

 

https://www.wvi.be/uit-je-dak-vragenlijst

Wat is 'UIT JE DAK'?

Het is een actie van WVI geïnspireerd door de Klimaattafels, waarin burgers hun inbreng konden geven over hoe hun gemeente de klimaatdoelstelling kan helpen bereiken. Daaruit bleek dat burgers graag zelf aan de slag willen door bij te leren van elkaar, gesteund door extra informatie van de gemeenten. Daar willen we met 'UIT JE DAK' al een eerste antwoord op bieden. We roepen West-Vlamingen op om “meer uit het dak te halen” door hun dak, en eventuele realisaties zoals zonnepanelen, groendaken, …, op onze kaart te registreren. Hoe meer daken we in kaart brengen, hoe meer inzicht jullie verwerven in de klimaatvriendelijkheid van onze gebouwen en de gemeentes.

Heb je een boeiend verhaal te vertellen over je dak? Dan nodigen we je graag uit om dakambassadeur te worden. Zorgt jouw dak voor groene energie? Heb je een groendak? Of gewoon een heel speciaal dak? Word dan dakambassadeur en inspireer anderen om meer uit hun dak te halen!

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!