27/06/2007

Wvi voert bewegwijzering op bedrijventerreinen in

 

Wvi maakt zich klaar om op haar bedrijventerreinen een nieuwe bewegwijzering in te voeren. Die moet bezoekers vlotter naar de bedrijven loodsen en tegelijk de identiteit van de wvi-bedrijventerreinen versterken.

De nieuwe interne bewegwijzering heeft wvi samen met het gespecialiseerde bedrijf Tritel nv uitgewerkt. Het systeem is eenvormig en kan dus op alle bedrijventerreinen worden ingevoerd, maar de uitwerking ervan is toegesneden op de diverse terreintypes. De implementatieplannen voor bedrijventerreinen in Tielt en Izegem zijn klaar. Ze werden intussen besproken met de betrokken bedrijven. Daarna komen stapsgewijs de andere wvi-bedrijventerreinen aan de beurt.

Totem

De hoofdtoegang van het bedrijventerrein wordt gemarkeerd door een soort totem, die de identiteit van het bedrijventerrein versterkt. Bij de hoofdtoegang komt - behalve op de kleinere bedrijventerreinen - een infozone met een digitaal infopaneel. Een vrachtwagenchauffeur kan dat infopaneel rustig consulteren om uit te zoeken waar hij zijn moet. Dat infopaneel staat in verbinding met het digitale beheerssysteem van wvi.

Het systeem brengt op het bedrijventerrein bovendien een zonering aan die de

wegenhiërarchie en de optimale circulatiestromen op het terrein respecteert. De zones worden aangegeven door een alfanumeriek systeem (bijvoorbeeld A2, C3) en door kleurcodes.

De bewegwijzering zorgt voor een duurzamere mobiliteit, doordat ze de mobiliteitsstromen van en naar de bedrijven helpt sturen en beheersen. Doordat ze de bezoeker helpt om de wegenhiërarchie snel en makkelijk te lezen, zorgt ze ervoor dat het verkeer sneller doorstroomt.

Momenteel lopen gesprekken met de verschillende wegbeheerders in verband met het verwijderen van de huidige signalisatie. Ook wordt een algemeen bestek opgesteld om een aannemer te kunnen aanstellen. In 2008  moet de nieuwe signalisatie operationeel zijn.

 

Meer info: Annelies Demyttenaere, a.demyttenaere [at] wvi.be (a[dot]demyttenaere[at]wvi[dot]be) en Marianne Van Cleemput, m.vancleemput [at] wvi.be (m[dot]vancleemput[at]wvi[dot]be)

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!