08/07/2015

WVI seminarie 'DSI en DBA in de gemeente'

Met de projecten Digitale Stedenbouwkundige Informatie (DSI) en Digitale Bouw Aanvraag (DBA) trekt Vlaanderen volop de digitale kaart. Waar binnen kaderen deze initiatieven? Hoe groot is de GIS-maturiteit van de gemeenten? Welke stappen dient de gemeente te nemen om op de digitale sneltrein te springen?

Deze en nog vele andere vragen stonden centraal tijdens het seminarie dat WVI samen met Ruimte Vlaanderen organiseerde op 3 juli in OC de Schouw te Lichtervelde. Meer dan 50 stedenbouwkundigen, GIS-medewerkers, secretarissen en beleidsmensen van 28 gemeenten tekenden present.

De interesse om ook voor ruimtelijke materie de digitale kaart te trekken, is dus groot. Uit de vraagstelling blijkt bovendien dat de gemeenten ondersteuning van de diverse actoren wensen. WVI zal daarom in het najaar bekijken hoe ze haar vennoten verder kan begeleiden en ondersteunen.

Hier kan je de presentaties van het seminarie raadplegen:

  1. Vlaams GIS-beleid in het kader van Vlaanderen Radicaal - Geo in Vlaanderen en GIS-maturiteit gemeenten
    Joris Gaens (dienst informatie Vlaanderen)

     
  2. Het belang van DSI en de meerwaarde voor gemeenten
    Hans Van Den Berg/Peter Willems (projectleiders DSI Ruimte Vlaanderen)

     
  3. De concrete implementatie van DBA in de gemeenten
    Paul Van Lindt (projectleider DBA Ruimte Vlaanderen)

     
  4. Hoe zet u als gemeente de volgende stappen? 
    David Vandecasteele (coördinator ruimtelijke planning en mobiliteit WVI) 


Vragen, bedenkingen of inlichtingen? David Vandecasteele, 0475/202913, d.vandecasteele [at] wvi.be (subject: WVI%20seminarie%20%27DSI%20en%20DBA%20in%20de%20gemeente%27) (d[dot]vandecasteele[at]wvi[dot]be)