07/02/2008

Wvi onderzoekt problematiek startende ondernemers in de Westhoek

Startende ondernemers in de Westhoek hebben vooral behoefte aan eenduidige informatie en aan bijkomende, vooral (zeer) kleine bedrijfsruimtes. Dit blijkt uit een studie die wvi liet uitvoeren naar startende ondernemers in de Westhoek. Wvi zelf zet in op bijkomende bedrijfsverzamelgebouwen op lokale bedrijventerreinen. 

Het reguliere aanbod aan bedrijfsgebouwen in de Westhoek wordt door (startende) ondernemers goed gebruikt. Het gaat in deze om gebouwen op bedrijventerreinen, bedrijvencentra en doorgangsgebouwen. Toch blijkt dit aanbod ontoereikend. Vooral de vraag naar zeer kleine bedrijfsruimten overstijgt het aanbod. Daardoor komen starters ook soms terecht in leegstaande hoeves. Dit bleek eerder al uit een studie van wvi naar leegstaande hoeves in de Westhoek. Vastgesteld werd dat deze hoeves meer dan eens werden gebruikt voor niet-agrarische activiteiten van vaak startende ondernemingen. 

Om tegemoet te komen aan de vraag naar kleine bedrijfunits onderzoekt wvi verder de mogelijkheden voor de realisatie van bijkomende bedrijfsverzamelgebouwen op verschillende bedrijventerreinen in de Westhoek. De behoefte aan een portaalsite die alle nuttige informatie voor startende ondernemers bundelt, wordt verder onderzocht door RESOC Westhoek.

Tags