19/10/2015

WinVorm 15 jaar

WinVorm – West-Vlaanderen in Vorm – viert zijn 15de verjaardag. Het platform ontstond in 2000 als een gezamenlijk initiatief van WVI en Leiedal, de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Landmaatschappij en de Vlaamse Bouwmeester.

WinVorm is een platform over nieuwe visies en ontwikkelingen in verband met ruimtelijke kwaliteit. Het zet zes keer per jaar lezingen en inspirerende bezoeken op touw over de aanpak van de openbare ruimte. Daarnaast verleent de WinVorm Kwaliteitskamer gratis advies bij projecten en procedures en worden sinds 2012 steeds meer selectieopdrachten voor ontwerpers in de Oproep WinVorm geschoven.

De 15de verjaardag van WinVorm vieren we op 24 november, In het Ontmoetingscentrum De Schouw in Lichtervelde. Het programma bestaat uit twee delen waarvoor u apart kunt inschrijven. Om 9 uur zullen 10 gastsprekers in snelle interventies de uitdagingen rond ruimtelijke kwaliteit voor hun vakdomein formuleren. Om 10.45 uur presenteert Niek De Roo (WVI) de eerste WinVormarchitectuurkaart, een selectie van 100 projecten waar ruimtelijke kwaliteit in gebouwen, groene ruimtes, openbaar domein, erfgoed en infrastructuur zichtbaar wordt. 

Inschrijven kan hier http://www.west-vlaanderen.be/inschrijven/Paginas/20151124_winvorm.aspx