Laatste perceel bedrijventerrein Fleterna Vleteren verkocht!

Laatste perceel bedrijventerrein Fleterna Vleteren verkocht!
29.06.18

Het bedrijventerrein Fleterna in Vleteren is uitverkocht. De verkoopakte voor het laatste perceel werd op 26 juni 2018 ondertekend door Lieven Temperville en Nele Moeyaert. Zij vervoegen met hun perceel van 1200m² een groep van een 20-tal eigenaars. Het bedrijventerrein van in totaal 38.700 m² werd in 2015 te koop gesteld door WVI en is in volle activiteit.

Lieven Temperville vestigt op het perceel zijn twee activiteiten. Enerzijds is hij actief onder de naam Tuinen Temperville actief in tuinaanleg en –onderhoud. Anderzijds runt hij ook TLM Transport, een bedrijf voor frigo- en melktransport. Op de vraag waarom ze zich in Vleteren vestigen antwoordt Nele met een glimlach: ‘Vleteren is een bloeiende gemeente.’ ‘Ik ben van Oost-Vleteren afkomstig, zegt Lieven, ‘ik had ruimte nodig voor mijn bedrijven en het terrein is goed gelegen, dicht bij de N8.’

Op hetzelfde terrein is ook de technische dienst van Vleteren gevestigd en er zijn activiteiten als aanneming, metaalbewerking, groothandel en opslag van veevoeder, schrijnwerk, timmer- en dakwerken,  stalling van voertuigen, fabricage van machines, maar evengoed branden van koffie en productie van pralines en roomijs. Er is ook een bedrijfsverzamelgebouw. Dat is een ruimtebesparende oplossing voor kleinschalige bedrijven. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit aparte units, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen. In dit gebouw zijn er 10 units, ondertussen allemaal verkocht aan bedrijven.

Lieven Temperville en Nele Moeyaert hopen in het voorjaar van 2019 al te kunnen starten in Vleteren.