Inwoners Oostkamp tonen grote interesse in gevelscan

Inwoners Oostkamp tonen grote interesse in gevelscan
30.03.18

Begin januari is de ‘thermocar’ van WVI uitgereden om de gevels van meer dan 300 woningen in Oostkamp te scannen op energieverliezen. Gisterenavond werden de resultaten tijdens een gesmaakte infoavond voorgesteld aan de bewoners van de geselecteerde straten.

Straatthermografie of beter gevelscan is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies in beeld brengt van muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, infiltraties, vochtproblemen, … Via een unieke warmtefoto wordt het energieverlies ‘zichtbaar’ gemaakt voor de bewoners. “Een tijdje geleden stapte de gemeente Oostkamp in het Europese project See2Do! om bij onze inwoners het bewustzijn rond de energiewaarde van hun woning te vergroten én begeleiding op maat te voorzien bij isolatiewerken. In het kader van dit project is de ‘thermocar’ van WVI uitgereden om de gevels van meer dan 300 woningen in Oostkamp te scannen op energieverliezen”, zegt burgemeester Jan de Keyser.

“De bewoners van de geselecteerde straten hebben een brief ontvangen met de melding dat hun straat werd doorgelicht. Tijdens de infoavond kregen ze een algemene, technische toelichting over warmtescans, en in het bijzonder over de in Oostkamp genomen gevelscans. Daarna kon elke bewoner de resultaten van de scan bespreken met de experts (thermoloket) en werd samen met de bewoners bekeken welke isolatiemogelijkheden voor de woning het meest geschikt zijn”, vult schepen van Energie Els Roelof aan.

Er werden ook 10 huisscans t.w.v. 500 € verloot onder de aanwezigen. Tijdens deze huisscan geven experts (energiedeskundige) tips en advies om een hoger wooncomfort te bekomen met een lagere energiefactuur. Tevens wordt er voor de bewoners of eigenaars een renovatie-en financieringsvoorstel op maat uitgewerkt.