07/02/2008

Duurzame stadsuitbreiding Oostsector Ieper

Wvi realiseert de komende jaren samen met de Stad Ieper en de Provincie West-Vlaanderen de duurzame stadsuitbreiding Oostsector in Ieper. Dat staat in een samenwerkingsovereenkomst tussen genoemde partners. De nieuwe wijk moet een voorbeeldproject worden dat diverse duurzaamheidsaspecten integreert: water- en energiehuishouding, optimaal ruimtegebruik, mobiliteit en leefbaarheid, natuur en landschap.  

Wvi heeft voor al die thema’s duurzaamheidsambities vastgelegd. Wvi zal ook gedurende het hele traject, het duurzaamheidsaspect opvolgen, van de opmaak van de uitvoeringsplannen tot en met de begeleiding van de individuele bouwers. In elke fase wordt bewaakt dat de vooropgestelde duurzaamheidseisen worden gehaald. De duurzame stadsuitbreiding Oostsector is intussen erkend als Ecopolis-project.

Met het door de Vlaamse overheid gefinancierde project ‘Ecopolis-Vlaanderen’ wil het VIBE (het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen) duurzame stedelijke ontwikkeling stimuleren. Als voorbeeldproject zal de duurzame stadsuitbreiding in Ieper worden begeleid en getoetst door een expertengroep van het VIBE. Die begeleiding biedt extra garanties om de beoogde duurzaamheidsambities te realiseren.