27/06/2007

Bedrijventerrein SteenGoed in Oudenburg uitverkocht

 

Na de eerste verkoopronde is het nieuwe lokale bedrijventerrein SteenGoed uitverkocht. Op het lokale bedrijventerrein van 4,3 hectare kunnen 22 bedrijven terecht. Wvi onderzoekt momenteel of het terrein met 5 hectare kan worden uitgebreid.

De interesse voor het lokale bedrijventerrein was groot. Ook veel bedrijven uit Oudenburg zelf stelden zich kandidaat. Wvi en het stadsbestuur van Oudenburg stelden samen criteria op om de aanvraagdossiers te screenen, zoals werkgelegenheidsaanbod en herkomst. Van de 22 bedrijven die op SteenGoed terechtkunnen, komen er 12 uit Oudenburg.

SteenGoed ligt in een agrarische omgeving. Groenzones en collectieve waterbuffering zorgen ervoor dat het bedrijventerrein optimaal in de landschap is ingepast. Om de beschikbare ruimte zo efficiƫnt mogelijk te benutten, liet wvi 16 van de 22 bedrijven gekoppeld bouwen en moesten alle bedrijven hun woongedeelte op de verdieping installeren.

Vraag blijft groot

De grote interesse voor SteenGoed wijst erop dat de behoefte aan locaties voor KMO's groot blijft. Daarom wil de stad Oudenburg het nieuwe bedrijventerrein graag met 5 hectare uitbreiden. Momenteel onderzoekt wvi de mogelijkheden.

Een en ander bevestigt nog maar eens dat de vraag naar kleine percelen op lokale bedrijventerreinen blijft toenemen, terwijl het beschikbare aanbod voor lokale bedrijvigheid schrikbarend is gedaald. Wvi blijft er op aandringen dat de bestemmingsprocessen zouden worden versneld, zowel op Vlaams en provinciaal als op gemeentelijk niveau.