6 extra KMO-units op bedrijventerrein Vierschaere in Ledegem

6 extra KMO-units op bedrijventerrein Vierschaere in Ledegem
05.03.18

Vandaag werd het laatste perceel op de uitbreiding van het bedrijventerrein Vierschaere voorgesteld als bedrijfsverzamelgebouw. Door de grote interesse van lokale ondernemers is de uitbreiding van het bedrijventerrein langs de Nijverheidslaan volledig uitverkocht, maar bedrijven met een kleine ruimtevraag kunnen binnenkort terecht in één van de 6 units van het bedrijfsverzamelgebouw. Vastgoedontwikkelaar Hexagon staat in voor de realisatie van het sluitstuk op het bedrijventerrein Vierschaere.

WVI ontwikkelde voor de gemeente Ledegem in totaal ruim 5,5 ha verkoopbare ambachtelijke grond die bestemd was voor bedrijven met een maximale kavelgrootte van 5.000 m². De vraag naar betaalbare ruimte voor bedrijven is groot in de regio. Zo is de uitbreiding van het bedrijventerrein Vierschaere uitverkocht aan 17 bedrijven, maar om in te spelen op de vraag naar kleine oppervlaktes beslisten de gemeente en WVI om het laatste beschikbare perceel aan te wenden voor de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit afzonderlijke units, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen.

Er werd via een wedstrijdformule een oproep gelanceerd naar projectontwikkelaars om zich kandidaat te stellen voor de realisatie van het bedrijfsverzamelgebouw. Uit de diverse kandidaturen werd uiteindelijk gekozen voor het voorstel van ontwikkelaar De Zilverberg (groep Beeuwsaert Construct). De Zilverberg is er in geslaagd om kwaliteit en betaalbaarheid te combineren. Het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit 6 units variërend van 202 m² tot 210 m². Het ontwerp gaat efficiënt om met de beschikbare ruimte en kent een aantrekkelijke architectuur.

Het bedrijfsverzamelgebouw is reeds voor de helft uitverkocht, maar snelle beslissers kunnen terecht bij www.hxgn.be.