01/03/2021

Woonproject De Stegen Akker in hartje Lichtervelde in verkoop

WVI en de gemeente Lichtervelde lanceren met trots de verkoop van het hedendaags woonproject De Stegen Akker. Op een boogscheut van het centrum bouwen 27 gezinnen binnenkort zelf hun droomwoning volgens eigen smaak en budget. Inwoners van Lichtervelde, of mensen die in de gemeente werken, krijgen voorrang.

“Voor veel mensen is een eigen huis bouwen hun grote droom. Onze betaalbare bouwkavels zijn dan ook gegeerd op de markt”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “De prijzen starten vanaf 53.800 euro voor een halfopen bebouwing. In het woonproject De Stegen Akker zijn er 15 kavels bestemd voor open bebouwing en 12 kavels voor halfopen bebouwing waarbij de grootte van de kavels varieert van 256m² tot 995m².”

De woningen zijn rustig gelegen langs de Olmenlaan, een doodlopende straat, vlakbij het centrum. Via verschillende trage wegen en slimme doorsteken sta je in no time op de markt van Lichtervelde of aan het station. Bovendien vind je alle noodzakelijke voorzieningen in de buurt: van basisschool, slager, bakker, winkels tot ontspanningsmogelijkheden.

“Een grote troef is dat bijna alle woningen met de tuinzijde naar het westen, het zuiden en het zuidoosten zijn georiënteerd, zodat je maximaal van de zon kan genieten”, zegt burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn. “Met dit hedendaags woonproject willen we startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen of tweeverdieners de kans geven om een woning met eigen tuin te kopen voor een betaalbare prijs. Bovendien kies je als koper van een WVI-bouwkavel zelf jouw architect en aannemer.”

Het woonproject De Stegen Akker grenst ook aan een nieuwe publieke parkzone die recent werd aangelegd met een Finse piste en speelruimte. In de parkzone bevindt zich ook een waterbufferbekken dat bij hevige en langdurige regen het overtollige regenwater opvangt, waarna het water vertraagd naar naburige beken en rivieren stroomt. Bufferbekkens spelen op deze manier een belangrijke rol in het voorkomen van wateroverlast.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via deze link. Inschrijving betekent dat je op een wachtlijst komt waarbij inwoners of mensen die in Lichtervelde werken voorrang krijgen. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het digitaal infomoment op woensdag 24 maart om 19u00.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen [at] wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite: deze link.