18/11/2021

Woonproject Bloemendale in Beernem lanceert tweede fase verkoop

Beernem blijft groeien. Met trots lanceren WVI en de gemeente Beernem de verkoop van de tweede fase van de Bloemendalestraat, Biezemoerstraat. “De eerste fase was in geen tijd uitverkocht”, zegt burgemeester Jos Sypré. “Grote troef is de centrale ligging in het hart van Beernem vlakbij alle nodige voorzieningen.”

Samen met de gemeente realiseert WVI in totaal opnieuw 10 bouwkavels binnen het woonproject Bloemendalestraat. “6 kavels zijn bestemd voor halfopen bebouwing en 4 voor gesloten bebouwing”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “De oppervlakte van de kavels varieert tussen 320m² en 375m². Daarbij hebben we oog voor elk budget dankzij een mix van sociale en vrije bouwkavels, maar ook elke bouwwens: halfopen of gesloten bebouwing, plat of hellend dak.”.

Het nieuwe woonproject is gelegen in een doodlopende straat op de kruising met de Parkstraat en de Bloemendalestraat, pal in het bruisende centrum van Beernem. Met een vlotte verbinding naar de E40 Brussel/Oostende sta je in een mum van tijd in centrum Brugge (25 min) of Gent (35 min). Of neem de trein in het Station Beernem. Ook scholen, bedrijven, groen, winkels en sportvoorzieningen bevinden zich op wandel- en fietsafstand. Kortom, de ideale uitvalsbasis voor jong en oud, elk volgens eigen woonbehoeften en budget.

Om het regenwater maximaal op te vangen moet elke woning een regenwaterput voorzien. Op het openbaar domein zorgt een infiltratievoorziening voor het vertraagd doorsijpelen van het water in de grond. Dankzij een gravitaire afloop wordt het water immers op natuurlijke wijze afgevoerd van hoog naar laag. Zo stroomt het water automatisch naar de open gracht langs de Parkstraat.

Bovendien wordt ter hoogte van de Parkstraat een groenscherm aangeplant met streekeigen plantgoed. Deze groenstrook sluit aan op een identieke groenstrook van de eerste fase van het woonproject Bloemendale - Elzenbosselke. Zo wordt een blijvende mooie landschappelijke afwerking gerealiseerd van de noordelijke rand van het dorpscentrum van Beernem.

Droom je van een eigen woning? In een bruisend dorpscentrum? Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan ben je bij WVI aan het juiste adres! Op onze betaalbare kavels bouw je zelf met een architect en aannemer naar keuze jouw droomwoning!  Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via deze link. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het digitaal infomoment op woensdag 24 november 2021 om 19u00.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen [at] wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via deze link .