29/09/2009

West-Vlaamse gemeenten scoren bij de Prijs Vlaams Bouwheer

Voor de vierde keer op rij werd op 25 september 2009 de Prijs Vlaams Bouwheer uitgereikt. Met de prijs beloont de Vlaamse overheid opdrachtgevers van stedenbouwkundige, landschappelijke en architecturale projecten die via een geïntegreerde aanpak duurzame projecten tot stand brengen en die blijk geven van inspirerend opdrachtgeverschap.

In de categorie ‘Nieuwbouw' werd het cultuurcentrum Jonkershove van de gemeente Houthulst genomineerd en in de categorie 'Publieke Ruimte' werd de dorpskernvernieuwing Nieuwkapelle (Diksmuide) tot laureaat uitgeroepen. Wvi was betrokken bij de projectdefinitie, de keuze van de ontwerpers en de trajectbegeleiding van beide geselecteerde projecten. Verder werden beide projecten gerealiseerd met Europese steun en hierin begeleid vanuit het Streekhuis Esenkasteel en de Kwaliteitskamer.

De herbestemming van de Picanolsite te Ieper werd eveneens gelauwerd in de categorie 'Herbruik en herbestemming'. Wvi was actief betrokken in het voortraject van dit belangrijke herbestemmingsproject.

Tot slot werden ook de gemeente Oostkamp met de fontein 'De omwenteling' en de stad Menen met de herinrichting van het Stadhuis genomineerd.