01/09/2020

Nieuw woonproject langs Sint-Trudostraat in Assebroek (Brugge) krijgt vorm

Met de start van de infrastructuurwerken geven burgemeester Dirk De fauw, onze algemeen directeur Geert Sanders en Koen De Craemer van Vivendo het startschot voor een nieuw woonproject achter de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge, palend aan de Sint-Trudostraat. De komende jaren zullen er op de site 139 huizen en appartementen worden gebouwd.

Stad Brugge, WVI en sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo hebben voor de realisatie van het woonproject intensief samengewerkt. In nauw overleg met alle partners werd een plan uitgewerkt met een gezonde mix van kavels, woningen en appartementen voor ieders budget, zodat iedereen zijn gading vindt. In totaal zal het woonproject Sint-Trudo 139 woonentiteiten omvatten. “We leggen het accent op kwalitatief wonen in een groene omgeving en toch vlakbij de stad”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Een goede ontsluiting met het openbaar vervoer en de fiets garandeert de verbinding met het stadscentrum.”

Met deze hedendaagse verkaveling speelt WVI in op de verschillende bouwwensen in een stedelijke omgeving: halfopen bebouwing en rijwoningen met achterliggende garageweg, zodat de voordeur van de woningen uitgeeft op een groen ingeklede auto-vrije erfweg. De woningen en bouwgrond zijn bovendien optimaal georiënteerd: oost-west of pal in het zuiden. In totaal zal WVI 71 vrije bouwkavels op de markt brengen die variëren van 184 m² tot 439 m². Vivendo zal 8 sociale woningen realiseren en minimum 60 appartementen, allen bestemd voor verhuur.

Er wordt sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein met veel groen en ruimte voor ontmoeting. Zo vormt de nieuwe parkzone (0,5 ha) op de rand van het project een groene ontmoetingsplaats voor huidige en toekomstige bewoners. Centraal wordt een kindvriendelijke speelzone aangelegd, zodat ook kinderen zich kunnen uitleven. De verschillende groenstructuren worden via wandel- en fietsdoorsteken verweven met elkaar. Zo kunnen kinderen de school veilig bereiken dankzij een nieuwe (fiets)doorsteek naar de oude spoorwegbeding Brugge-Maldegem.   

Het project kent ook een sterk regenwaterverhaal. Zo is een de buffer van ruim 1500 m³ in de parkzone voorzien, alsook wadi’s en een open grachtenstructuur in de publieke ruimte. Bovendien wordt deze buffercapaciteit met 600 m³ uitgebreid dankzij de aanleg van een winterbedding die het water kan bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren bij hevige regen.

Als we de huidige timing kunnen aanhouden, hopen we te starten met de verkoop van de loten in het voorjaar 2022.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers, kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen. Voor een woning of appartement kan je terecht bij Vivendo via www.vivendo.be.

Tags