13/10/2020

Infrastructuurwerken woonproject Schiethoek in Poelkapelle gestart!

Met de start van de infrastructuurwerken krijgt het woonproject Schiethoek vorm. Voor dit project slaan WVI, De Mandel en gemeente Langemark-Poelkapelle de handen in elkaar. Eind juni is de aannemer gestart met de aanleg van de riolering en de straat. Deze nieuwe verkaveling met zowel sociale huurwoningen, koopwoningen en woonkavels heeft een oppervlakte van bijna 4 hectare. Zo wordt er opnieuw extra woongelegenheid gecreëerd voor 78 gezinnen.

Bouwmaatschappij De Mandel zal in een eerste fase 23 huurwoningen en 9 koopwoningen bouwen. De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. Het ontwerp bestaat uit een mix van verschillende woontypes gaande van compacte woningen met 2 slaapkamers tot woningen voor grote gezinnen en woningen aangepast voor mindervaliden. In een tweede bouwfase komen daar nog eens 14 huurwoningen bij.

WVI zal in totaal 32 betaalbare bouwkavels realiseren die variëren van 338 m² tot 624 m². Daarvan zijn 28 bestemd voor koppelwoningen, 3 voor vrijstaande woningen en 1 voor een gesloten bebouwing. Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.

In nauw overleg met alle partners werd een plan uitgewerkt met een gezonde mix van sociale woningen, middelgrote en kleine bouwkavels voor ieders budget, zodat iedereen zijn gading vindt. Er wordt sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein, waarbij groen, mobiliteit en waterhuishouding bijzondere aandacht krijgen.

Altijd al willen wonen in Poelkapelle? 

Schrijf je dan vrijblijvend in op onze wachtlijst via deze link. We houden je op de hoogte van het project, en nemen contact met je op zodra de verkoop officieel start.

Contact

Voor meer info over dit woonproject kan je altijd contact met ons opnemen via wonen [at] wvi.be (wonen[at]wvi[dot]be) of 050 36 71 71. We helpen je graag verder!

De Mandel – info [at] demandel.be (info[at]demandel[dot]be)

Ons Onderdak – info [at] onsonderdak.be (info[at]onsonderdak[dot]be)

Lokaal Bestuur – dominiek.vancolen [at] langemark-poelkapelle.be (dominiek[dot]vancolen[at]langemark-poelkapelle[dot]be)

 

Tags