16/12/2022

Feestelijke opening van het Suikerplein in Veurne

Eind december hebben het stadsbestuur van Veurne, WVI en projectontwikkelaar ION samen het nieuwe Suikerplein feestelijk geopend. Samen met de buren en de eerste bewoners werd kort teruggeblikt op het gelopen traject van de nieuwe duurzame stadswijk, en keken we vooruit naar de toekomst.

Het Suikerplein wordt het kloppend hart van het woonproject Suikerpark, waar StAPwest (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek) in 2023 haar nieuwe stek krijgt. Vandaag wonen al tussen de 150 en 200 mensen in Suikerpark. 109 woningen en appartementen werden al afgewerkt. Tegen de zomer van 2023 komen daar nog eens 42 bij. Begin volgend jaar krijgt ook het incubatorgebouw een nieuwe invulling met een kantoor en horecazaak. Na de zomer wordt de tweede fase met 80 woningen en appartementen rond een gedeelde binnentuin gecommercialiseerd.

De duurzame woonontwikkeling Suikerpark is uniek door zijn diversiteit en duurzaamheid. Er is een aanbod voor een breed publiek en we streven naar een energievriendelijk stadsdeel. Zo worden de gebouwen verwarmd met restwarmte van de nabijgelegen Pepsico-fabriek.

Naast wonen en natuur is er op Suikerpark ook ruimte voor bedrijvigheid. Op één perceel na is alles verkocht of voorbehouden. Het bedrijventerrein is 15 hectare groot en biedt momenteel plaats aan acht regionale bedrijven met nog één perceel onder voorbehoud. De eerste ondernemingen zijn al zichtbaar: David Renovatiewerken & Tuinteam, Dochy Glas en Eureka.