05/04/2018

Eerste verkoop op bedrijventerrein Monnikenhoek in Veurne is een feit

Het bedrijf ASC-Service uit Veurne mag zich de trotste eigenaar noemen van een eerste perceel op het bedrijventerrein Monnikenhoek in Veurne. In 2005 startte West-Vlaams ondernemer Kristof Schiettekatte zijn bedrijf dat in automatisering en beveiliging doet. Ruim 10 jaar later maakt hij de overstap naar een gloednieuwe stek op een zichtlocatie. 

Zo schiet de verkoop van het 21,4 ha groot bedrijventerrein Monnikenhoek langs de Brugsesteenweg officieel uit de startblokken. In de totale projectzone is 16 ha voorzien voor regionale bedrijvigheid waarvan ca. 5 ha voor ruimtebehoevende activiteiten (zoals bijv. aannemers, grondwerkers, …), 2,5 ha zal worden ingericht als architecturale, landschappelijk kwalitatieve zone voor grootschalige kleinhandel en op de resterende 2,9 ha wordt een lokaal bedrijventerrein gerealiseerd. De eerste akten van deze laatste werden op 29 maart 2018 verleden waardoor de kopers kunnen starten met bouwen. De eerste bouwrijpe percelen voor regionale bedrijven (zone 2) zullen in april-mei 2018 bouwrijp zijn.

WVI zet voor de bedrijventerreinen Monnikenhoek en Suikerfabriek maximaal in op een bedrijfsvriendelijk en -ondersteunend uitgiftebeleid: zo zijn we de accountmanager voor de bedrijven en loodsen we hen naar het juiste terrein. Daarnaast streeft WVI ook naar een hoge beeldkwaliteit waarbij bedrijven die er zich willen vestigen extra aandacht moeten besteden aan de omgevingsaanleg en de vormgeving van het bedrijfsgebouw.

Bedrijven die interesse hebben om zich op één van de Veurnse bedrijventerreinen te vestigen, kunnen vrijblijvend contact opnemen via ondernemen [at] wvi.be of via 050 36 71 71. Het aanbod kan ook digitaal geraadpleegd worden via www.wvi.be/aanbod/ondernemen.