19/10/2016

Dien uw project in voor de Meesterproef 2017 Erfgoed en herbestemming

Met de Meesterproef daagt de Vlaams Bouwmeester publieke opdrachtgevers uit om jonge ontwerpers en kunstenaars een kans te geven een eerste overheidsopdracht uit te voeren. Voor de editie 2017 werkt het Team Vlaams Bouwmeester samen met het agentschap Onroerend Erfgoed rond de herbestemming van beschermd erfgoed.

Opdrachtgevers met herbestemmingsprojecten kunnen zich nu kandidaat stellen om in samenwerking met jonge ontwerpers frisse ideeën te genereren en vernieuwende resultaten neer te zetten. Dit alles gebeurt onder intensieve begeleiding - ook voor een snelle realisatie van de Meesterproefprojecten -  en met steun van de minister bevoegd voor Onroerend Erfgoed. 

Nieuw is dat het Meesterproeftraject begint met een inspirerende studieweek rond herbestemming, waar de jonge ontwerpers worden ingeleid in de thematiek. De lezingen, bezoeken en debatten zullen ook voor andere geïnteresseerden openstaan.

Werkt u voor een gemeente, staat u aan de start van een herbestemmingsproject en wilt u jong talent een kans geven, dien dan nu uw kandidatuurdossier in - tot 30 november 2016 om 17u00.

Lees hier meer over de modaliteiten.