KDV Omgevingsambtenaar
22/02/2022

KDV Omgevingsambtenaar

Heel wat gemeenten blijken op hun dienst omgeving met (soms tijdelijke) capaciteitsproblemen te kampen, zodat ze het lastig hebben om hun omgevingsvergunningsdossiers tijdig te verwerken. Om dat op te vangen, zette WVI waar mogelijk eigen medewerkers in, maar daar hebben we in onze eigen poule van ruimtelijk planners steeds minder ruimte voor. Daarom trok WVI in 2020 een intergemeentelijke omgevingsambtenaar aan.

Samen met 9 gemeentebesturen (Diksmuide, Moorslede, Roeselare, Ruiselede, Wingene, Houthulst, Lichtervelde, Pittem en Zuienkerke) hebben we in het najaar van 2020 de kostendelende vereniging (KDV) opgericht voor een intergemeentelijk omgevingsambtenaar. De gemeenten kunnen deze deskundige inzetten om capaciteitsproblemen op te vangen of om als klankbord te fungeren bij complexe dossiers.

 

Ondersteuning van de stedenbouwkundige dienst

Is iemand van de stedenbouwkundige dienst er even tussenuit? Of heb je tijdelijk te veel werk op de plank? Of wil je een tweede opinie omtrent een complex dossier? Wij kunnen op vraag de gemeente tijdelijk ondersteunen en inhoudelijk de besluitvorming omtrent vergunningen samen met jullie helpen voorbereiden.

David Vandecasteele
David Vandecasteele
coördinator ruimtelijke planning en mobiliteit