07/09/2023

Aankoopcentrale voor duurzame voertuigen

Met het aankoopplatform duurzame voertuigen - een initiatief van de Vlaamse streeksintercommuanles - bieden we onze lokale besturen de mogelijkheid om elektrische, hybride en andere duurzame wagens en tweewielers aan te kopen. Dat gaat van veegwagens, over personen- en bestelwagens, tot een heuse elektrische vrachtwagen, maar recent werden ook elektrische tweewielers toegevoegd aan de keuzelijst. 

Gestroomd.be staat in voor gestroomlijnde ontzorging en gunstige prijzen. Zo zijn er kortingen op de catalogusprijs, variërend van 5 tot wel 40%.Het vergroenen van het wagenpark is voor vele gemeenten een actiepunt in hun klimaatplannen. Met deze vergroeningsactie kan jaarlijks naar schatting tussen 7 en 9 miljoen liter diesel bespaard worden. De CO2-uitstoot kan dalen met zo’n 23.000 à 30.000 ton.

 

Werkwijze

STAP 1  /

Op de website www.gestroomd.be zoek je het voertuig dat je wil aankopen. Onderaan de pagina klik je op de button ‘downloaden technische fiche’. Deze fiche is een soort prijsofferte waar je zoveel als mogelijk gegevens invult rond contactgegevens, gewenste opties en prijsraming. Indien het voertuig een opbouw of specifiek maatwerk nodig heeft, zal nog met de opbouwer worden samengezeten om de prijsofferte te vervolledigen.Na ondertekening (of louter vermelding van de naam van de verantwoordelijke) wordt dit document terugbezorgd aan WVI via gestroomd [at] wvi.be. Wij bezorgen deze aan de aankoopcentrale. 

 STAP 2 /

Vervolgens stemt de aankoopcentrale af met de verkoper, en bezorgt een contractvoorstel. Dit contractvoorstel vul je in en stuur je (na officiële goedkeuring) ondertekend terug aan gestroomd [at] wvi.be. Vanaf nu is je bestelling definitief. 

 STAP 3 /

De aankoopcentrale houdt je op de hoogte van de leveringstermijnen. Bij levering van het voertuig wordt nog een opleverdocument ingevuld en ondertekend. 

Maak kennis met het uitgebreid aanbod duurzame voertuigen voor lokale besturen
Margo Swerts
Margo Swerts
Expert mobiliteit