AANKOOPCENTRALE DUURZAME VOERTUIGEN
23/05/2022

Aankoopcentrale voor duurzame voertuigen

Vanaf nu kan je als lokaal bestuur beroep doen op de aankoopcentrale duurzame voertuigen - een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse streekintercommunales.

Zo kunnen gemeenten goedkoper en eenvoudiger elektrische en CNG-voertuigen aankopen. Het vergroenen van het wagenpark is voor vele gemeenten dan ook een actiepunt in hun klimaatplannen. Met deze vergroeningsactie kan jaarlijks naar schatting tussen 7 en 9 miljoen liter diesel bespaard worden. De CO2-uitstoot kan dalen met zo’n 23.000 à 30.000 ton.

 

Werkwijze

STAP 1  /

Op de website zoek je het voertuig dat je wenst aan te kopen. Onderaan de pagina klik je op de button ‘downloaden technische fiche’. Deze fiche is een soort prijsofferte waar je zoveel mogelijk alle gegevens invult rond contactgegevens, gewenste opties en prijsraming. Indien het voertuig een opbouw of specifiek maatwerk nodig heeft, zal met de opbouwer worden samengezeten om de prijsofferte te vervolledigen.

Na ondertekening (of louter vermelding van de naam van de verantwoordelijke) wordt dit document terugbezorgd aan WVI via gestroomd [at] wvi.be. Wij bezorgen deze aan de aankoopcentrale. 

STAP 2 /

Vervolgens stemt de aankoopcentrale af met de verkoper, en bezorgt een contractvoorstel. Dit contractvoorstel vul je in en stuur je (na officiële goedkeuring) ondertekend terug aan gestroomd [at] wvi.be. Vanaf nu is je bestelling definitief. 

STAP 3 /

De aankoopcentrale houdt je op de hoogte van de leveringstermijnen. Bij levering van het voertuig wordt nog een opleverdocument ingevuld en ondertekend. 

 

Maak kennis met het uitgebreid aanbod duurzame voertuigen voor lokale besturen
Margo Swerts
Margo Swerts
Expert mobiliteit