WVI heeft de experts in huis

De tijd dat natuur het stokpaardje was van enkelingen ligt al een tijdje achter ons. Natuur is broodnodig en moet goed beheerd worden. Ook voor uw gemeente zijn er tal van opportuniteiten die u niet wilt mislopen. Vragen waarop u zelf geen antwoord weet? Leg het uit aan onze experten, zij kunnen het u vertellen.
 
  • Hoe zorgt mijn natuurbeleid voor een economische return?
  • Mijn gemeente moet een RUP opmaken en wil de aanwezige natuur niet over het hoofd zien? Hoe en waar begin ik?
  • Hoe verzoen ik het sociaal, ecologisch en economisch aspect bij het beheer van het openbaar groen?
  • Biodiversiteit op een bedrijventerrein? Kan dit?
  • Is de keuze van de aanplant bepalend voor de biodiversiteit van een gebied?
  • Ecologisch beheer? Hoeveel kost me dat en wat krijg ik ervoor terug?
  • Hoe verhoog je de leefbaarheid en meteen ook de waarde van een woongebied?

 

En als u graag zelf meer wilt weten… Dat kan ook. WVI richt daarvoor infomomenten, korte cursussen en ook plaatsbezoeken in. De natuur wordt er beter van en uw gemeente scoort. Win-win.

 

 

Veldwerk zorgt voor kennis en ervaring

Wilt men een streek leren kennen dan trekt men best de stapschoenen aan. Veldwerk wordt het ook genoemd. Men leert er welke eisen planten en dieren stellen aan hun leefomgeving of hoe men er bijvoorbeeld voor zorgt dat een vijver zich kan ontwikkelen tot een mooi en waardevol biotoop.


Wij zijn al jaren bezig met ontwikkelen, evalueren en implementeren. Die kennis stellen we allemaal ter beschikking van uw gemeente. Ecologische principes worden toegepast van bij het begin en dat start met het uittekenen van een plan. Vervolgens bewaken en helpen we mee tijdens het ontwerp, de inrichting en het beheer van uw project.

.