Regionaal overleg milieuverantwoordelijken

Zo’n vier keer per jaar organiseert WVI voor haar gemeenten, in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, de regionale overlegplatformen voor de gemeentelijke milieuverantwoordelijken. Dit is een moment waarop de bevoegde schepenen en ambtenaren voor de diverse milieuthema’s samenzitten en worden geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen. Het is eveneens een gelegenheid om van gedachten te wisselen, te discussiëren of om te beslissen om samen in zee te gaan. Af en toe wordt het regio-overleg ook uitgebreid met een projectbezoek.

Het volgende regionaal overleg milieuverantwoordelijken voor de gemeenten van de regio Roeselare-Tielt vindt plaats op maandag 9 december 2019 in Kuurne om 8u45 en voor de gemeenten van Brugge-Oostende en Westhoek op maandag 9 december 2019 om 13u15 in Oostkamp.

Programma
 • De Vlarem-trein 2017 – vertegenwoordiger van Afdeling GOP West-Vlaanderen
  - Wat zijn de relevante wijzigingen voor de gemeente binnen de nieuwe Vlarem-trein?

 • Handhaving in de praktijk – Tine Taillieu WVI
  - Opmaak van een prioriteitennota
  - Opmaak handhavingsprogramma
  - Handhaving in de praktijk

 • Vuurwerk afsteken en opslaan – Jelle Scheerlinck Leiedal

 • De sharepoint-websites van de provincie – Marie De Winter provincie West-Vlaanderen

 • Ronde tafel omgevingsvergunningen en varia

 

 

 

Voor meer info kunt u contact nemen met Ann Van Ackere (a.vanackere@wvi.be T 050 36 71 69), Stefaan Verreu (stefaan.verreu@leiedal.be T 056 24 16 16) of Marie De Winter (marie.de_winter@west-vlaanderen.be T 050 40 34 90).

Graag aanmelden voor dinsdag 3 december 2019:

Voor WVI via link https://www.wvi.be/nl/regionale-vergadering-inschrijving. Voor Leiedal via mail aan dominique.declercq@leiedal.be.