Brugge – Oostende

Burgemeestersoverleg Brugge

Het burgemeestersoverleg regio Brugge is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen de 10 gemeenten Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke. Ze hebben de ambities om kennis te delen, info uit te wisselen, gezamenlijk te overleggen en standpunten in te nemen.
Sinds november 2008 fungeert WVI als secretariaat voor het burgemeestersoverleg. De coördinator zorgt ervoor dat het burgemeestersoverleg op een structurele manier wordt ondersteund door onder meer het opstellen van een relevante agenda en de verdere opvolging hiervan.

Burgemeestersoverleg Oostende

Sinds 2015 is WVI ook actief betrokken bij de ondersteuning van het burgemeestersoverleg regio Oostende tussen de gemeenten Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Gistel, Oudenburg en Ichtegem. De opzet en doelstelling van het burgemeestersoverleg focust zich op het delen van kennis, info uitwisselen, gezamenlijk te overleggen en standpunten innemen.

Kennisdeling

De coördinator van het burgemeestersoverleg Oostende-Brugge ondersteunt het Expertisecentrum van gemeente- secretarissen (ECG) Oostende-Brugge.

contact

Line Putseys, coördinator burgemeestersoverleg Brugge
coördinator burgemeestersoverleg Oostende
l.putseys@wvi.be | T +32 (0)51 36 71 71

Projectbureau

Het projectbureau in de regio Brugge-Oostende werd formeel opgestart half 2014 en verkent momenteel de mogelijkheden voor intergemeentelijke samenwerking. We zoeken samen met de gemeenten naar een zinvolle operationele samenwerking tussen meerdere gemeenten. Daarbij besteden we bijzondere aandacht aan vernieuwende opdrachten waar bij de vennoten een behoefte is om deze publiek op te nemen. Enkele zaken waar nu ons nu in verdiepen? Concrete samenwerkingsmogelijkheden met betrekking tot de omgevingsvergunning, het nieuwe onroerend erfgoeddecreet, klimaatbeleid, Wanneer middelen en kennis worden gedeeld, ontstaat vaak een zeer waardevolle bovenlokale visie

contact

Ann Tack, coördinator
a.tack@wvi.be | T +32 (0)50 36 71 68

22.06.21

Startschot voor nieuw woonproject Blekerijstraat in Westkerke

Exact één jaar na lancering van het woonproject Kaleshoek ontmoeten burgemeester Anthony Dumarey,

26.05.21

Werken gestart voor nieuwe woonbuurt in Sijsele

Op een boogscheut van het centrum van Sijsele realiseren WVI, Vivendo, Durabrik, Matexi en Dannee

07.05.21

Opwaardering bedrijventerrein SteenGoed in Oudenburg afgerond

“Bedrijventerreinen zijn de plek bij uitstek waar ondernemers zorgen voor de economische dynamiek

16.12.19

Projectbureau 'Herbestemming Kerken' lanceert zevende en laatste oproep

Gemeenten en kerkbesturen kunnen vanaf 15 januari tot 21 april 2020 opnieuw een aanvraag indienen