WVI rijdt elektrisch!

WVI rijdt elektrisch!
02.07.18

Eind juni 2018 nam WVI een elektrische poolwagen  in gebruik, de nieuwe Nisssan Leaf (besteld eind 2017). Daarmee zet WVI opnieuw een stap in de goede richting voor het verminderen van de uitstoot bij verplaatsingen van het personeel.

‘Wij zetten ons personeel al aan tot carpoolen bij dienstverplaatsingen en we maken ook deel uit van een autodeelsysteem. Daarnaast zorgen we er nu voor dat rijden ook ecologisch kan,’ zo klinkt het bij Geert Sanders, algemeen directeur van WVI.

‘Voor de grensoverschrijdende samenwerking tussen Noord-Frankrijk en West-Vlaanderen maak ik soms ritten tot 250 km. Ik ben blij die nu ook elektrisch te kunnen afleggen,’ zo klonk het bij de eerste gebruiker, Heleen Notebaert. ‘Mijn eerste rit ging van Brugge naar Diksmuide en terug,’ vertelde Björn Denecker, ‘eens de elektrische wagen gebruikt, wil je eigenlijk niet meer met een verbrandingsmotor rijden, het rijden krijgt een nieuwe dimensie waarbij veiligheid en rijcomfort de grootste troeven zijn. Zonder de wagen te sparen kwam ik met een half volle batterij terug bij WVI.’