WVI gaat samenwerking aan met Fastned voor realisatie snellaadstations

WVI gaat samenwerking aan met Fastned voor realisatie snellaadstations
25.06.21

WVI selecteerde het Europese snellaadbedrijf Fastned voor de realisatie van 5 grote snellaadstations op enkele van haar bedrijventerreinen. Bij zo’n snellaadstation kunnen tot honderden elektrische auto’s per dag opgeladen worden met een laadsnelheid tot 300 kW. Bovendien is alle geleverde stroom afkomstig van lokaal opgewekte hernieuwbare energie.

De snellaadstations worden gerealiseerd op enkele goed ontsloten bedrijventerreinen nabij drukke uitvalswegen. Als verlengstuk van 54 West-Vlaamse gemeenten heeft WVI op basis van een uitgebreid selectieproces Fastned geselecteerd om vijf locaties uit te rusten met een snellaadstation. De eerste twee concessieovereenkomsten voor een station in Roeselare en Oostende zijn nu getekend. Deze stations worden komend jaar aangelegd. De overige locaties volgen in de daaropvolgende jaren. Fastned verwacht op elke locatie een groot laadstation te bouwen waar tot 16 voertuigen tegelijk kunnen opladen.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking. De locaties van WVI langs drukke uitvalswegen zijn een fantastische toevoeging aan ons Europese netwerk van snellaadstations en hiermee slaan wij de handen in elkaar om zo gezamenlijk bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. De komende tijd zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren.”

Kris Declercq, voorzitter WVI/burgemeester Roeselare: “Als voortrekker van de energieswitch speelt WVI met haar bedrijventerreinen - en bedrijfsgebouwen op die terreinen - een cruciale rol. Een belangrijke stap hierin is de elektrificatie van de mobiliteit. Zo begeleidt WVI haar lokale besturen bij het slim vormgeven en realiseren van lokale laadinfrastructuur. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de (West-)Vlaamse wegen maken we het gebruik van elektrische voertuigen gemakkelijker. Fastned is hier de geschikte partner voor: Ze hebben uitgebreide expertise in het bouwen van snelle laadinfrastructuur en bieden een aangename laadervaring voor de elektrische rijder. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we met Roeselare hierin een voortrekkersrol kunnen opnemen.”

Over Fastned

Fastned ontwikkelt sinds 2012 snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft reeds 141 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadinfrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Fastned heeft meer dan 70 medewerkers verspreid over 6 landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland) en is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker AMS: FAST).

 

Persfoto (v.l.n.r)

Schepen voor mobiliteit, Griet Coppé

Caro de Brouwer, Country Manager - Fastned Belgium

Sara Veldhuizen, Head of Location Development Europe – Fastned

Burgemeester/voorzitter WVI, Kris Declercq

Algemeen directeur WVI, Geert Sanders