20/10/2008

Woonproject Heulebrug in Knokke-Heist wint toonaangevende Europese architectuurprijs

Op zaterdag 18 oktober werd de driejaarlijkse 'Prix EuropĂ©en d'Architecture Philippe Rotthier' uitgereikt aan projecten op het gebied van architectuur, stadsvernieuwing en restauratie die zich onderscheiden door hun respectvolle en toch vernieuwende omgang met de Europese architectonische en stedenbouwkundige traditie. Er waren 88 inzendingen geselecteerd waarvan 10  werden bekroond met een prijs. Wvi kaapte, samen met de gemeente Knokke-Heist, de prijs voor de beste tuinwijk van Europa weg met het woonproject Heulebrug. 

Heulebrug is een verkaveling gerealiseerd door wvi die gebaseerd is op de  principes van New Urbanism en wordt beschouwd als de heruitvinding van het tuinwijktype. Er is een mix van appartementen, rijwoningen, open- en halfopen bebouwing en handelszaken. Het is geen eenzijdige verkaveling, maar een echte wijk met veel aandacht voor de publieke ruimte.

 

De 10 laureaten komen aan bod op een tentoonstelling die loopt van 19 oktober tot 30 november 2008 in de Stichting voor Architectuur te Brussel. www.fondationpourlarchitecture.be

Tags