Winvorm 2016: het programma

Winvorm 2016: het programma
01.02.16

Eind november 2015 blies WinVorm 15 kaarsjes uit tijdens een druk bijgewoonde viering. Een terugblik op ‘15 jaar werken aan ruimtelijke kwaliteit in West-Vlaanderen’ was niet alleen verrassend, maar ook uitdagend. Tien bevlogen sprekers prikkelden ons aan de hand van pecha kucha’s over toekomstige uitdagingen. 

Water kruipt waar het niet gaan kan, open ruimte staat onder druk en Vlaamse verkeersaders slibben dicht. Ook op vlak van zorg zijn de ambities niet gering, lang en gelukkig leven gaan tenslotte niet altijd samen. Dit zijn geen zorgen voor morgen, maar voor vandaag. Transformatie dringt zich op. Niet panikeren maar anticiperen. Welke vragen moeten we ons stellen en wat zijn mogelijke oplossingen? Ook in 2016 presenteert WinVorm graag voorbeelden, projecten, ervaringen en instrumenten die inspireren en het verschil kunnen maken in West-Vlaanderen!

De organiserende partners willen met deze nieuwe reeks opnieuw een bijdrage leveren tot meer ruimtelijke kwaliteit in de provincie. Traditiegetrouw worden in 5 voormiddagen en 1 daguitstap allerlei nieuwe inzichten, concepten en praktijkervaringen samengebracht.  West-Vlaamse besturen, organisaties en initiatiefnemers die op zoek zijn naar verfrissende visies en inspiratie voor hun projecten voor de komende jaren, krijgen in een heel geconcentreerd programma heel wat te zien. WinVorm staat ook voor een no-nonsense aanpak. Het grote verhaal wordt vooral verteld en geïllustreerd aan de hand van gerealiseerde projecten.  Kort en krachtig. Inclusief ervaringen en budget. WinVorm biedt dus zoals elk jaar de mogelijkheid om - zonder naar lange en verafgelegen studiedagen te moeten - bij te blijven met wat nieuw op de markt is op vlak van ruimtelijke kwaliteit.

WinVorm 2016 wordt opnieuw gezamenlijk georganiseerd door de intercommunales WVI en Leiedal, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Landmaatschappij en het Team Vlaams Bouwmeester.

Het volledige programma voor 2016 vindt u hier. U kan zich inschrijven via deze inschrijvingsstrook.