Verken en (her)ontdek de Westhoek met de (deel)fiets

Verken en (her)ontdek de Westhoek met de (deel)fiets
01.07.21

Het is zomer! Het ideale moment om onze regio’s te verkennen en (her)ontdekken. Denk maar aan de Westhoek: van cultuur tot natuur en alles om te genieten voor groot en klein. Vergeet zeker niet te passeren langs de Suikersite in Veurne waar recent het fietspad werd ingehuldigd:

Bovendien beschikken de gemeenten De Panne, Koksijde, Kortemark en Veurne over een eigen deelfietsensysteem. De deelfietsen kunnen eenvoudig ontleend worden via het slimme fietsslot van Mobit. Ontdek hoe in volgend filmpje:

Je vindt de fietsen terug op vaste parkeerlocaties: de vier treinstations, het stadspark van Veurne, het gemeentehuis van Koksijde en de markt van De Panne. Ze staan opgesteld in herkenbare fietsrekken, zodat het meteen duidelijk is waar de deelfietsen gestald kunnen worden.

Dankzij het Europees Interreg V project Transmobil spelen de gemeenten in op het model van basisbereikbaarheid waarbij de combimobiliteit - het vlot en comfortabel kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel- zal toenemen.