VDL Bus Roeselare schiet uit de startblokken op bedrijvenpark Krommebeek

VDL Bus Roeselare schiet uit de startblokken op bedrijvenpark Krommebeek
08.09.21

Een eerste mijlpaal is een feit!

Met de ondertekening van de akte met VDL Bus Roeselare is het startschot gegeven voor de bouw van een state-of-the-artproductiesite voor een nieuwe generatie van elektrische bussen. Met deze strategische investering bevestigt de VDL Groep haar ambities om een leidinggevende rol te spelen in de transitie naar fossielvrije mobiliteit.

WVI en Stad Roeselare reserveerden  hiervoor een site van bijna 8 ha op het bedrijvenpark Krommebeek, op een boogscheut van de oude fabriekspanden in het centrum van deelgemeente Beveren.

Bij het ontwerp en de inplanting van de nieuwe site zijn hoge duurzaamheidsprincipes vooropgesteld, met aandacht voor circulair gebruik van water, hernieuwbare energie, duurzame mobiliteit, wat meteen past in de globale kwaliteits- en duurzaamheidsambities van WVI en de Stad Roeselare voor Krommebeek als klimaatbestendig bedrijventerrein.

De keuze van VDL Groep om deze belangrijke en toekomstgerichte investering in Roeselare te doen, bevestigt de troeven en mogelijkheden van Midwest als regio voor een futureproof maakindustrie.