Unieke bestemming voor laatste perceel bedrijventerrein Ruiselede

Unieke bestemming voor laatste perceel bedrijventerrein Ruiselede
24.05.18

Het bedrijventerrein Zone 2 in de Bundingstraat in Ruiselede is uitverkocht. Door de ondertekening van de laatste verkoopakte op 23 mei 2018, heeft Ruiselede er binnenkort niet alleen een zaak voor sanitair en elektriciteit bij, maar ook een kinderopvang! Het drieëntwintigste en laatste perceel grond krijgt daarmee zijn bestemming op het 10 ha grote terrein, dat in 2017 te koop werd gesteld door WVI. 

Het laatste perceel van 1089 m² gaat naar Kinderopvang Bobezeke, die verhuist vanuit de Bruggesteenweg. Daarnaast komt er ook een bedrijf voor sanitair, industrieel onderhoud, elektriciteit en laswerken. Er komt een magazijn, een productiehal en een bedrijfswoning.

‘Wij zijn bijzonder blij om ons hier te kunnen vestigen,’ reageert Laura Vyncke van Kinderopvang Bobezeke. ‘De locatie ligt op het woon-werktraject voor 90% van de ouders van de kinderen die we opvangen.  Sommigen werken ook op het bedrijventerrein zelf. Een ander groot voordeel is er één voor de kinderen zelf: die krijgen een grotere tuin om in te spelen. Onze capaciteit blijft gelijk: we kunnen 18 kinderen opvangen en garanderen een huiselijke sfeer.’

‘Voor mij was de doorslaggevende reden de ruimte voor mijn bedrijf in industrieel onderhoud en herstellingen / laswerk', vult Jens Declercq aan. ‘Ik had nood aan opslagruimte en ik zal nu ook veel voorbereidend werk kunnen doen in mijn eigen atelier. We kijken uit naar de winter van 2019, wanneer we beiden van start zouden moeten kunnen gaan op deze nieuwe locatie.’

De andere bedrijven op het terrein zijn actief in onder andere de sectoren bouw, metaalconstructie, schrijnwerkerij en transport. Ook de gemeente heeft twee percelen aangekocht, voor een technische loods en voor de brandweer.